Hagymás tepsis tarja velesült krumplival: a páctól lesz igazán finom
A hagymás tarja a legegyszerűbb tepsis húsok egyike. Érdemes már a sütés előtti napon bepácolni.

hagymas-tepsis-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarját könnyű fantasztikusan omlósra sütni. A siker egyik titka a pác, amiben ezúttal a mustár és a fokhagyma a meghatározó. Tedd mellé a krumplit is, átveszi a fűszerek ízét, zamatát, ráadásul a köretkészítést is letudod. A tetejére kerülő hagyma még izgalmasabbá teszi a húst. 

Hagymás tepsis tarja

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 80 dkg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • bors
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a tarját szeleteld fel, és sózd be. Az olajat öntsd egy tálba, add hozzá a mustárt, a borsot, a préselt fokhagymát. Tedd bele a hússzeleteket úgy, hogy mindenhol fedje a keverék. Zárd le, és rakd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át hagyod a páclében. 

Sütés előtt a krumplit pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából egyforma darabok legyenek. Rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd rá a húst, és öntsd rá a maradék páclét. A tetejére mehet a felkarikázott hagyma fele, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát, és úgy is süsd 20-30 percig. Tálaláskor még a maradék vöröshagymát is ráteheted, és megszórhatod snidlinggel.  
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.

Ezt is szeretjük