Hagymás tepsis tarja velesült krumplival: a páctól lesz igazán finom
A hagymás tarja a legegyszerűbb tepsis húsok egyike. Érdemes már a sütés előtti napon bepácolni.


- Opál nyaklánctól reméltek szőke hajfürtöket a középkori nők: 6 megdöbbentő szépségápolási szokás a múltból »
- Ez a nő nem eltünteti, hanem színes sminkkel hangsúlyozza a szem alatti karikákat: szerinte ez a legújabb trend »
- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A tarját könnyű fantasztikusan omlósra sütni. A siker egyik titka a pác, amiben ezúttal a mustár és a fokhagyma a meghatározó. Tedd mellé a krumplit is, átveszi a fűszerek ízét, zamatát, ráadásul a köretkészítést is letudod. A tetejére kerülő hagyma még izgalmasabbá teszi a húst.
Hagymás tepsis tarja
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- 80 dkg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
- snidling
Elkészítés:
Ha szükséges, a tarját szeleteld fel, és sózd be. Az olajat öntsd egy tálba, add hozzá a mustárt, a borsot, a préselt fokhagymát. Tedd bele a hússzeleteket úgy, hogy mindenhol fedje a keverék. Zárd le, és rakd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át hagyod a páclében.
Sütés előtt a krumplit pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából egyforma darabok legyenek. Rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd rá a húst, és öntsd rá a maradék páclét. A tetejére mehet a felkarikázott hagyma fele, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát, és úgy is süsd 20-30 percig. Tálaláskor még a maradék vöröshagymát is ráteheted, és megszórhatod snidlinggel.
Az alpesi sertésszelettel is változatosabbá teheted a családi étkezéseket. A sertésszelet krumplis bundában isteni.
Még több recept