Omlós, pirított, hagymás sertésmáj: serpenyőben és sütőben is elkészítheted
A sertésmáj is fantasztikusan puha lesz, ha bevetsz egy-két trükköt.

hagymas-sertesmaj
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A belsőségek is nagyon ízletesen elkészíthetőek, mégsem fogyasztunk belőlük sokat. A sertésmájban rengeteg a vas, de nem csak emiatt érdemes időről időre betervezni a menübe. Ha sütés előtt beáztatod fokhagymás tejbe, még puhábbá és ízletesebbé válik. Szórj hozzá kevés pirospaprikát, akkor a színe is szebb lesz. 

Hagymás sertésmáj

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésmáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2.5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A sertésmájat tisztítsd meg a hártyáktól, az erektől, és vágd fel kisebb darabokra. Alaposan mosd meg, majd itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Áztasd annyi fokhagymás tejbe, amennyi ellepi, és pihentesd benne legalább két-három órát.

A vöröshagymát pucold meg, vágd karikákra, majd kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a májat, és süsd addig, amíg kifehéredik. Fűszerezd borssal és majoránnával, pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Párold addig, amíg megpuhul. Ha a belseje is homogén, nem piros, húzd le a tűzről, és csak tálalás előtt sózd meg. 
Amennyiben sütőbe tennéd, egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a májat. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. 
A csirkemáj is mindig bevethető, ráadásul könnyen ízletes házi májkrémet is készíthetsz belőle. 

Ezt is szeretjük