Filléres ukrán krumplis palacsinta hagymával: így készül a híres deruni
Az ukránoknak is megvan a maguk krumplis palacsintája: keleti szomszédaink változatát deruninak hívják, és hagyma is kerül bele.


- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
Az ukrán krumplis palacsinta, vagyis a deruni nagyon hasonlít a nálunk megszokott tócsnira, csak hagyma is kerül a masszájába. Ha van a reszelődnek csillagos lyukú oldala, azon reszeld le a hagymát és a krumplit.
Ukrán krumplis palacsinta (deruni)
Hozzávalók
- 5 (65-70 dkg) közepes krumpli
- 3 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát pucold meg, és reszeld egy tálba. Add hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sót és a borsot. A massza az amerikai palacsintához hasonló sűrűségű legyen. Keverd jól össze.
Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, és adagolj bele egy-egy evőkanálnyi halmokat a tésztából. Pár perc alatt aranybarnára sülnek, ekkor fordítsd meg őket, és süsd meg a másik oldalukat is. A kész palacsintákat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald tejföllel.
Hasonló tócsnit készíthetsz friss spenótlevelekkel a tésztájában is.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept