Filléres ukrán krumplis palacsinta hagymával: így készül a híres deruni

Az ukránoknak is megvan a maguk krumplis palacsintája: keleti szomszédaink változatát deruninak hívják, és hagyma is kerül bele.

Ukrán krumplis palacsinta (deruni)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ukrán krumplis palacsinta, vagyis a deruni nagyon hasonlít a nálunk megszokott tócsnira, csak hagyma is kerül a masszájába. Ha van a reszelődnek csillagos lyukú oldala, azon reszeld le a hagymát és a krumplit.

Ukrán krumplis palacsinta (deruni)

Hozzávalók

  • 5 (65-70 dkg) közepes krumpli
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a hagymát pucold meg, és reszeld egy tálba. Add hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sót és a borsot. A massza az amerikai palacsintához hasonló sűrűségű legyen. Keverd jól össze.

Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, és adagolj bele egy-egy evőkanálnyi halmokat a tésztából. Pár perc alatt aranybarnára sülnek, ekkor fordítsd meg őket, és süsd meg a másik oldalukat is. A kész palacsintákat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald tejföllel.

Hasonló tócsnit készíthetsz friss spenótlevelekkel a tésztájában is.

Laktató, spenótos krumplitócsni: kívül ropogósra, belül krémesre sül

Amilyen egyszerű, annyira finom étel a tócsni, ráadásul a krumplinak köszönhetően nagyon laktató, mártogatóssal kínálva főételként is megállja a helyét.

Elolvasom
Ezt is szeretjük