Filléres ukrán krumplis palacsinta hagymával: így készül a híres deruni
Az ukránoknak is megvan a maguk krumplis palacsintája: keleti szomszédaink változatát deruninak hívják, és hagyma is kerül bele.
Az ukrán krumplis palacsinta, vagyis a deruni nagyon hasonlít a nálunk megszokott tócsnira, csak hagyma is kerül a masszájába. Ha van a reszelődnek csillagos lyukú oldala, azon reszeld le a hagymát és a krumplit.
Ukrán krumplis palacsinta (deruni)
Hozzávalók
- 5 (65-70 dkg) közepes krumpli
- 3 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát pucold meg, és reszeld egy tálba. Add hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt, a sót és a borsot. A massza az amerikai palacsintához hasonló sűrűségű legyen. Keverd jól össze.
Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, és adagolj bele egy-egy evőkanálnyi halmokat a tésztából. Pár perc alatt aranybarnára sülnek, ekkor fordítsd meg őket, és süsd meg a másik oldalukat is. A kész palacsintákat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald tejföllel.
Hasonló tócsnit készíthetsz friss spenótlevelekkel a tésztájában is.
Laktató, spenótos krumplitócsni: kívül ropogósra, belül krémesre sül
Amilyen egyszerű, annyira finom étel a tócsni, ráadásul a krumplinak köszönhetően nagyon laktató, mártogatóssal kínálva főételként is megállja a helyét.
ElolvasomTényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció