Serpenyőben sült sertésszelet karamellizált hagymával: szaftos, omlós, fűszeres
Szaftos, omlós, kellően fűszeres, szóval ez a sertésszelet nagyon csábító. Talán mégis a hagymától lesz igazán különleges.

sertesszelet-karamellizalt-hagymaval
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi ízkavalkádra számíthatsz, ha elkészíted a fűszeres, serpenyőben sült sertésszeletet. A karaj szárazabb, a tarja kicsit zsírosabb, szaftosabb, de mindkettő remek választás hozzá. Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, ettől függetlenül akár még nagy családi lakomán is megállja a helyét. A hagyma a sütés során kellemesen édeskéssé válik.

Sertésszelet karamellizált hagymával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sertéstarja vagy karaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt vagy a tarját öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Vágd fel körülbelül két centi vastag szeletekre, kicsit ki is klopfolhatod. A hús minden oldalát sózd, borsozd be, kend be mustárral, szórd meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára, még jobb, ha hosszabb ideig pácolod. 

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket, és süsd szép pirosra a hús minden oldalát. Önts rá kevés vizet, majd párold puhára a sertést. A vöröshagymát pucold meg, majd vágd fel. A visszamaradt zsiradékhoz rakj kevés vajat, és süsd aranyszínűre. Tálaláskor tedd a szeleteket a tányérra, és pakold meg karamellizált hagymával. 
A sertésszűzből is fenséges lesz az ebéd. Ráadásul gyorsan megleszel vele. 

Ezt is szeretjük