Hagymás-sajtos tészta alig 20 perc alatt: csábítóan ízletes, villámgyors vacsora
A hagymás-sajtos tésztát akkor is lesz erőd összedobni, ha hullafáradtan érsz haza a munkából.
Ez nem olyan sajtos tészta, mint amilyet anno a menzán ettél. Ez igazán extra! Tejszínnel finom krémessé teheted, a fűszerektől és a sok hagymától pedig pikánssá válik. Nagy előnye, hogy alig több, mint negyed óra alatt összedobod.

Hagymás-sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl tejszín
- 1 db póréhagyma
- 1 szál bazsalikom
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. A tésztát rakd lobogó, enyhén sós vízbe, majd közepes lángon főzd meg körülbelül nyolc perc alatt. Közben kevergesd meg, nehogy összeragadjon a tészta. Ha fogkemény, szűrd le.
A póréhagymát tisztítsd meg, mosd meg, és vágd apróra. Egy nagyobb lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kis lángon pirítsd meg. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá a krémsajtot, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal. Amikor felforr, rakd bele a sajtot, majd várd meg, míg elolvad. Forgasd bele a tésztát, és tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció