Omlós hagymás-rozmaringos csirkecomb: süsd vele a krumplit is
Dobd fel a csirkecombot izgalmas páccal! Még finomabb lesz a végeredmény, ha pihenteted is egy kicsit a sütés előtt.

A sült csirkéből hétköznapi vacsora ugyanúgy készülhet, mint egy kicsit felturbózva hétvégi vagy ünnepi ebéd. Praktikus fogás, mert a hús mellé tehetsz krumplit is. A hagyma, a rozmaring gondoskodik a csodás ízekről, a pácnak köszönhetően pedig a hús nem szárad ki.
Hagymás-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 8 db csirkecomb
- 3 ág rozmaring
- 2 gerzed fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A kisebb krumplikat nem kell megpucolni, csak mosd meg, dörzsöld meg. A nagyobbakat vágd gerezdekre. A csirkecombokat tisztítsd meg, rakd egy tűzálló edénybe, és locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal.
Rendezd el a hús mellett a krumplit és a kisebb darabokra vágott vöröshagymát. Dobd rá a rozmaringágakat, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.