Omlós hagymás-rozmaringos csirkecomb: süsd vele a krumplit is
Dobd fel a csirkecombot izgalmas páccal! Még finomabb lesz a végeredmény, ha pihenteted is egy kicsit a sütés előtt.

hagymas-rozmaringos-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkéből hétköznapi vacsora ugyanúgy készülhet, mint egy kicsit felturbózva hétvégi vagy ünnepi ebéd. Praktikus fogás, mert a hús mellé tehetsz krumplit is. A hagyma, a rozmaring gondoskodik a csodás ízekről, a pácnak köszönhetően pedig a hús nem szárad ki. 

Hagymás-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 8 db csirkecomb
  • 3 ág rozmaring
  • 2 gerzed fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kisebb krumplikat nem kell megpucolni, csak mosd meg, dörzsöld meg. A nagyobbakat vágd gerezdekre. A csirkecombokat tisztítsd meg, rakd egy tűzálló edénybe, és locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal.

Rendezd el a hús mellett a krumplit és a kisebb darabokra vágott vöröshagymát. Dobd rá a rozmaringágakat, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.  
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Ezt is szeretjük