Omlós hagymás-rozmaringos csirkecomb: süsd vele a krumplit is
Dobd fel a csirkecombot izgalmas páccal! Még finomabb lesz a végeredmény, ha pihenteted is egy kicsit a sütés előtt.
A sült csirkéből hétköznapi vacsora ugyanúgy készülhet, mint egy kicsit felturbózva hétvégi vagy ünnepi ebéd. Praktikus fogás, mert a hús mellé tehetsz krumplit is. A hagyma, a rozmaring gondoskodik a csodás ízekről, a pácnak köszönhetően pedig a hús nem szárad ki.
Hagymás-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók
- 70 dkg krumpli
- 8 db csirkecomb
- 3 ág rozmaring
- 2 gerzed fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A kisebb krumplikat nem kell megpucolni, csak mosd meg, dörzsöld meg. A nagyobbakat vágd gerezdekre. A csirkecombokat tisztítsd meg, rakd egy tűzálló edénybe, és locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal.
Rendezd el a hús mellett a krumplit és a kisebb darabokra vágott vöröshagymát. Dobd rá a rozmaringágakat, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept