Hagyományos hagymás rostélyos
Így süsd hozzá a hagymakarikákat
A különösen finom hagymás rostélyos titka a jó minőségű, nem túl sovány hús és a jó pác.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlós húsra és a ropogós hagymakarikákra képtelenség nemet mondani. A kiadós és ízletes hagymás rostélyostól az egész család tele gyomorral áll fel az asztaltól. Kínálhatod krumplipürével, steakburgonyával és salátával.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szép szelet rostélyos
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütés előtti napon a felszeletelt húst mosd meg langyos vízben, klopfold ki, az inait, a széleit vagdosd be fél centire, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kend be az olajjal, a mustárral, szórd meg borssal, majd egy dobozban tedd a hűtőszekrénybe, fedd le, és legalább egy éjszakán át pácold.

Másnap a megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. A hagymakarikákat forró olajban, fedő nélkül süsd ropogós-pirosra pár perc alatt, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged!

A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyosszeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd ha az magától elválik a serpenyőtől, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.

Ezt is szeretjük