Hagymás, répás zellerkrémleves: őszi napokon különösen jólesik
A hagymás, répás zellerkrémleves kiváló nyitánya egy többfogásos étkezésnek, de önmagában kitűnő vacsora is lehet.

repas-zellerkremleves
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lassan jönnek a hűvösebb esték, amikor kifejezetten jólesik a meleg vacsora. Ez a zellerkrémleves nem a teljesen megszokott: tele van zöldségekkel. A hagyma és a sárgarépa édeskéssé, izgalmassá teszi, a tejszíntől finom selymes lesz, zöldfűszerrel pedig tovább gazdagíthatod a fogást. Krutonnal vagy levesgyönggyel, esetleg ropogós dióval kínáld. 

Hagymás, répás zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db zeller
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 db póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A póréhagymát dinszteld meg az olajon, rakd rá a zellert és a répákat, majd kevergetve süsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 15-20 perc alatt. 
Húzd le a tűzről, majd pépesítsd botmixerrel, és öntsd hozzá a tejszínt. Főzd össze pár perc alatt. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel megszórva kínáld. 
Kóstoltad már a zellert pürésítve? Remek alternatíva a krumplipüré helyett. 

Ezt is szeretjük