Hagymás, krumplis egybesült csirkecomb: ízes, szaftos a hús, a bőre ropogós
Hozz ki minél többet a csirkecombból! Krumplival sütve, hagymásan, fűszerkeverékkel megbolondítva fenséges főfogás.

hagymas-krumplis-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb tökéletes rántva, párolva, pörköltnek, de talán akkor van vele a legkevesebb dolgod, ha a sütőben sütöd meg. Érdemes izgalmas, fokhagymás páccal leönteni, hogy még ízesebb és omlósabb legyen. Alsó- és felsőcomb is nyerő választás lehet. 

Hagymás, krumplis csirkecomb

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecomb
  • 70 dkg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, papírtörlővel törölgesd szárazra, és sózd be. A vöröshagymát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Ha a krumpli kicsi, egészséges a héja, akkor csak alaposan dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Ha nagyobb, akkor szeld gerezdekre. 

Rendezd a zöldségeket és a csirkecombokat egy tűzálló tálba vagy tepsibe, majd locsold meg a borssal és zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal. Kézzel óvatosan össze is forgathatod, hogy semmi ne törjön össze. Rakd rá a rozmaringot, locsold meg fél deci vízzel, fóliázd le, és mehet a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, majd amikor már könnyen belemegy a csirkecombba egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirkecomb almás ciderben párolva is fantasztikus! Feltétlenül próbáld ki, ha szereted az új ízeket! 

Ezt is szeretjük