Omlós, szaftos csirkeszárny rengeteg hagymával: laktató fogás egy órán belül
Süsd a krumplit a hagymás, pácolt csirkeszárny mellett, és akkor külön köret sem kell, az íze pedig még finomabb lesz!

hagymas-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a csirkeszárnyat mindenki az utolsó falatig leszopogatja a csontról. Nem kell bolti fűszerkeverék, a pácot pillanatok alatt elkészítheted otthon. A hozzávalók tökéletes harmóniában vannak egymással, a sok hagyma pedig tovább fokozza az élvezetet. Ha egész éjszakára a fűszeres keverékben hagyod a húst, sokkal intenzívebb lesz az íze.

Hagymás csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 70 dkg krumpli
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • 1 db póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál mustármag
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, a maradék tollakat, pihéket távolítsd el, és sózd be a húst. A póréhagymát vágd kisebb darabokra. Az olajat keverd össze borssal, mustármaggal, paprikával és egy zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Pácold a húst legalább egy-két óráig, még jobb, ha tovább hagyod a fűszeres keverékben. 

Rakd át a szárnyat tűzálló tálba vagy tepsibe, tedd rá a rozmaringot, a maradék fokhagymát, a hagymákat, locsold rá a páclét, önts még alá fél deci vizet, és 180 fokon lefóliázva süsd körülbelül 40 percig. Amikor már viszonylag puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A Buffalo csirkeszárnyak amerikai büfék nagy kedvencei. A csípős máztól lesz olyan csábító.  

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük