Omlós, szaftos csirkeszárny rengeteg hagymával: laktató fogás egy órán belül
Süsd a krumplit a hagymás, pácolt csirkeszárny mellett, és akkor külön köret sem kell, az íze pedig még finomabb lesz!
Ezt a csirkeszárnyat mindenki az utolsó falatig leszopogatja a csontról. Nem kell bolti fűszerkeverék, a pácot pillanatok alatt elkészítheted otthon. A hozzávalók tökéletes harmóniában vannak egymással, a sok hagyma pedig tovább fokozza az élvezetet. Ha egész éjszakára a fűszeres keverékben hagyod a húst, sokkal intenzívebb lesz az íze.
Hagymás csirkeszárny
Hozzávalók
- 70 dkg csirkeszárny
- 70 dkg krumpli
- 1 csokor újhagyma
- 3 szál rozmaring
- 0.5 dl olaj
- 1 db póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál mustármag
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, a maradék tollakat, pihéket távolítsd el, és sózd be a húst. A póréhagymát vágd kisebb darabokra. Az olajat keverd össze borssal, mustármaggal, paprikával és egy zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Pácold a húst legalább egy-két óráig, még jobb, ha tovább hagyod a fűszeres keverékben.
Rakd át a szárnyat tűzálló tálba vagy tepsibe, tedd rá a rozmaringot, a maradék fokhagymát, a hagymákat, locsold rá a páclét, önts még alá fél deci vizet, és 180 fokon lefóliázva süsd körülbelül 40 percig. Amikor már viszonylag puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A Buffalo csirkeszárnyak amerikai büfék nagy kedvencei. A csípős máztól lesz olyan csábító.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció