Omlós csirkemáj hagymával sütve: így nem keményedik meg
A hagymával sült csirkemáj szaftos és és nagyon laktató fogás.
Változatosságot csempészhetsz a konyhádba, ha hagymával együtt sütött csirkemájat teszel az asztalra. A máj egészséges, tele van vassal és ásványi anyagokkal, emellett pedig nem is drága. Tálald tört krumplival és házi vegyes savanyúsággal!
Hagymás csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál édes paprikakrém
- bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Közben a májat szeleteld fel, dobd a már puha hagymára, szórd meg borssal, és lefedve kezdd el párolni. Tíz perc múlva vedd le róla a fedőt, add hozzá a paprikakrémet, és süsd teljesen készre. Só szinte biztos, hogy nem fog kelleni hozzá, mert a paprikakrém is sós. Ha mégis, csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
A lágy csirkemájkrém pillanatok alatt készen van, és friss kenyérrel tálalva ellenállhatatlanul finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept