Omlós csirkemáj hagymával sütve: így nem keményedik meg
A hagymával sült csirkemáj szaftos és és nagyon laktató fogás.
![Hagymás csirkemáj](https://kep.index.hu/1/0/4467/44672/446729/44672916_f51e9094845fd560d6ead7051f81c3d4_wm.jpg)
Változatosságot csempészhetsz a konyhádba, ha hagymával együtt sütött csirkemájat teszel az asztalra. A máj egészséges, tele van vassal és ásványi anyagokkal, emellett pedig nem is drága. Tálald tört krumplival és házi vegyes savanyúsággal!
Hagymás csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál édes paprikakrém
- bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Közben a májat szeleteld fel, dobd a már puha hagymára, szórd meg borssal, és lefedve kezdd el párolni. Tíz perc múlva vedd le róla a fedőt, add hozzá a paprikakrémet, és süsd teljesen készre. Só szinte biztos, hogy nem fog kelleni hozzá, mert a paprikakrém is sós. Ha mégis, csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
Krémes csirkemájkrém házilag: pillanatok alatt készen van
Ne vegyél kész májkrémet a boltban, könnyedén elkészítheted házilag is, ráadásul biztosan adalékanyag-mentes lesz.
ElolvasomMég több recept