Hagymás csirkemáj sűrű szafttal: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb
A sok hagymával sült csirkemáj 20 perc alatt elkészül. Ha figyelsz néhány apróságra, nem lesz kemény és keserű.
A máj egészséges alapanyag, tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Készítheted ínyenc szószban, de egyszerűen meg is sütheted. A megfelelő fűszerezésel sokat kihozhatsz a belsőségből, a majoránna kiváló ízt ad neki. Arra ügyelj, hogy a máj gyorsan megsül, és könnyen kiszáradhat, tehát ne süsd túl! A sózást pedig hagyd a végére. Kínálhatod bármelyik hagyományos körettel és házi vegyes savanyúsággal!
Hagymás csirkemáj recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Ha szükséges, a vékony hártyákat vagy ereket távolítsd el. A megpucolt vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A kacsazsírt olvaszd fel, majd dobd rá a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és süsd üvegesre. Add hozzá a májat, kicsit pirítsd meg, majd fűszerezd borssal, pirospaprikával és majoránnával. Fedő nélkül süsd nyolc-tíz percig, vagy amíg a máj megpirul. Közben a májat többször forgasd át óvatosan. A végén sózd meg ízlés szerint. A csirkemáj akkor jó, ha már nincs benne rózsaszín rész, de még puha.
A maradék májból házi kencét is készíthetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept