Olcsó és isteni: vajpuha csirkemáj tejszínes szószban: fél óra alatt az asztalon lehet
A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.
![Tejszínes csirkemáj](https://kep.index.hu/1/0/4698/46981/469816/46981608_345f954990713794ccff7fb8bae29890_wm.jpg)
A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.
Tejszínes csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 citrom reszelt héja
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik.
Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség
Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.
ElolvasomMég több recept