Olcsó és isteni: vajpuha csirkemáj tejszínes szószban: fél óra alatt az asztalon lehet
A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.
A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.
Tejszínes csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 citrom reszelt héja
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik.
Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Sütőben is elkészítheted a csirkemájat, ilyenkor a köret is együtt pirulhat vele.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept