Olcsó és isteni: vajpuha csirkemáj tejszínes szószban: fél óra alatt az asztalon lehet

A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.

Tejszínes csirkemáj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.

Tejszínes csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik. 

Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.

Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség

Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük