Olcsó és isteni: vajpuha csirkemáj tejszínes szószban: fél óra alatt az asztalon lehet
A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.


- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.
Tejszínes csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 citrom reszelt héja
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik.
Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
Sütőben is elkészítheted a csirkemájat, ilyenkor a köret is együtt pirulhat vele.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept