Olcsó és isteni: vajpuha csirkemáj tejszínes szószban: fél óra alatt az asztalon lehet
A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.

tejszines csirkemaj
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.

Tejszínes csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik. 

Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.

Sütőben is elkészítheted a csirkemájat, ilyenkor a köret is együtt pirulhat vele.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük