Szaftos, omlós sertéskaraj almával és hagymával sütve
A gyors előkészítés után már nem lesz semmi dolgod az egészben sült karajjal. Tegyél mellé hagymát és almát, a siker garantált!

almas-hagymas-sertessult-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertéskarajt sokféleképpen izgalmassá teheted akkor is, ha egészben sütöd meg. A különböző fűszerek nagyszerűen kiegészítik egymást, ráadásul az alma és a hagyma is harmonizálnak a hússal. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe. 

Hagymás-almás sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 3 db alma
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 dl fehér bor
  • 1 kávéskanál kömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág zsálya
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajt tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel. Egy éles késsel vágj bele mélyedéseket, és tegyél bele fokhagymagerezdeket. Lefedve mehet a hűtőbe egy éjszakára. 
Sütés előtt rakd át zsiradékkal bélelt tepsibe, pakolj mellé darabokra vágott almát, vöröshagymát, rozmaringot és zsályát. Öntsd alá a bort, és lefedve told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül bő másfél órát. Sütés közben locsolgasd és forgasd a karajt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes. 

Ezt is szeretjük