Szaftos, omlós sertéskaraj almával és hagymával sütve
A gyors előkészítés után már nem lesz semmi dolgod az egészben sült karajjal. Tegyél mellé hagymát és almát, a siker garantált!


- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
A sertéskarajt sokféleképpen izgalmassá teheted akkor is, ha egészben sütöd meg. A különböző fűszerek nagyszerűen kiegészítik egymást, ráadásul az alma és a hagyma is harmonizálnak a hússal. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe.
Hagymás-almás sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 3 db alma
- 3 db vöröshagyma
- 1 dl fehér bor
- 1 kávéskanál kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág zsálya
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel. Egy éles késsel vágj bele mélyedéseket, és tegyél bele fokhagymagerezdeket. Lefedve mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Sütés előtt rakd át zsiradékkal bélelt tepsibe, pakolj mellé darabokra vágott almát, vöröshagymát, rozmaringot és zsályát. Öntsd alá a bort, és lefedve told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül bő másfél órát. Sütés közben locsolgasd és forgasd a karajt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Még több recept