Szaftos, omlós sertéskaraj almával és hagymával sütve
A gyors előkészítés után már nem lesz semmi dolgod az egészben sült karajjal. Tegyél mellé hagymát és almát, a siker garantált!
A sertéskarajt sokféleképpen izgalmassá teheted akkor is, ha egészben sütöd meg. A különböző fűszerek nagyszerűen kiegészítik egymást, ráadásul az alma és a hagyma is harmonizálnak a hússal. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe.
Hagymás-almás sertéskaraj
Hozzávalók
- 1 kg sertéskaraj
- 3 db alma
- 3 db vöröshagyma
- 1 dl fehér bor
- 1 kávéskanál kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág zsálya
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel. Egy éles késsel vágj bele mélyedéseket, és tegyél bele fokhagymagerezdeket. Lefedve mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Sütés előtt rakd át zsiradékkal bélelt tepsibe, pakolj mellé darabokra vágott almát, vöröshagymát, rozmaringot és zsályát. Öntsd alá a bort, és lefedve told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül bő másfél órát. Sütés közben locsolgasd és forgasd a karajt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept