Filléres hagymafasírt kétféle hagymából: tíz perc munka, és már sütheted is
A hagymafasírt tökéletes választás főzelékek tetejére, vagy húsmentes főételként valamilyen körettel.
Ha nincs kedved bevásárolni az ebédhez, készítsd el ezt a ropogós hagymafasírtot! Valószínűleg minden hozzávalóját megtalálod a konyhádban és a kamrádban, az összeállítása gyerekjáték, és igazán nem kerül sokba.
Hagymafasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 3 vöröshagyma
- 3 lila hagyma
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, cikkezd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, egy evőkanál olajat, a fűszereket, sózd, borsozd, és kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Készíts belőle pogácsákat, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon oldalanként három-négy perc alatt süsd a fasírtokat aranyszínűre. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
A hagymából teát is főzhetsz, amely kiválóan csillapítja a köhögést.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept