Filléres hagymafasírt kétféle hagymából: tíz perc munka, és már sütheted is

A hagymafasírt tökéletes választás főzelékek tetejére, vagy húsmentes főételként valamilyen körettel.

Hagymafasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved bevásárolni az ebédhez, készítsd el ezt a ropogós hagymafasírtot! Valószínűleg minden hozzávalóját megtalálod a konyhádban és a kamrádban, az összeállítása gyerekjáték, és igazán nem kerül sokba.

Hagymafasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 3 vöröshagyma
  • 3 lila hagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, cikkezd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, egy evőkanál olajat, a fűszereket, sózd, borsozd, és kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Készíts belőle pogácsákat, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon oldalanként három-négy perc alatt süsd a fasírtokat aranyszínűre. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Köhögéscsillapító hagymatea egyszerűen: sokféleképpen ízesítheted

Mézzel és fahéjjal ízesítve nem csak még egészségesebb, sokkal finomabb is lesz a tea, adj neki egy esélyt megfázás idején.

Elolvasom
Ezt is szeretjük