Filléres hagymafasírt kétféle hagymából: tíz perc munka, és már sütheted is

A hagymafasírt tökéletes választás főzelékek tetejére, vagy húsmentes főételként valamilyen körettel.

hagymafasirt
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved bevásárolni az ebédhez, készítsd el ezt a ropogós hagymafasírtot! Valószínűleg minden hozzávalóját megtalálod a konyhádban és a kamrádban, az összeállítása gyerekjáték, és igazán nem kerül sokba.

Hagymafasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 3 vöröshagyma
  • 3 lila hagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, cikkezd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, egy evőkanál olajat, a fűszereket, sózd, borsozd, és kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Készíts belőle pogácsákat, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon oldalanként három-négy perc alatt süsd a fasírtokat aranyszínűre. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

A hagymából teát is főzhetsz, amely kiválóan csillapítja a köhögést.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük