Habkönnyű mandulás piskóta
A piskóta nagy kedvenc, nem véletlenül. Eheted magában, vagy készíthetsz belőle tortát. Mandulával még finomabb.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta sokak kedvence, de rengeteg kezdő háziasszony tart tőle, mert nem tartozik az elronthatatlan sütemények közé.

Az alábbi recept, hiába tartalmaz több összetevőt, mint az eredeti piskótarecept, könnyebben elkészíthető. Próbáld ki!

Mandulás piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg  liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 100 g őrölt mandula

A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliás cukrot keverd el a tojással és a tejjel.

Keverd össze a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát, majd dolgozd tésztává a többi hozzávalóval együtt. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt sütőformába vagy tepsibe, és közepes lángra előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Ne nyitogasd a sütőt közben, mert összeeshet a tészta.

Ezt is szeretjük