Habkönnyű mandulás piskóta
A piskóta nagy kedvenc, nem véletlenül. Eheted magában, vagy készíthetsz belőle tortát. Mandulával még finomabb.
A piskóta sokak kedvence, de rengeteg kezdő háziasszony tart tőle, mert nem tartozik az elronthatatlan sütemények közé.
Az alábbi recept, hiába tartalmaz több összetevőt, mint az eredeti piskótarecept, könnyebben elkészíthető. Próbáld ki!
Mandulás piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 100 g őrölt mandula
A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliás cukrot keverd el a tojással és a tejjel.
Keverd össze a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát, majd dolgozd tésztává a többi hozzávalóval együtt. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt sütőformába vagy tepsibe, és közepes lángra előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig. Ne nyitogasd a sütőt közben, mert összeeshet a tészta.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- piskóta
Receptek képekkel! A legfinomabb omlós sütik
- piskóta
- édességek
Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt
- alma
- muffin