Színes ünnepi habcsókok villámgyorsan: ha sok tojásfehérjéd maradt
Karácsony körül ennél jobban nem hasznosíthatod a tojásfehérjéket: készíts belőlük karácsonyi habcsókokat!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
Elképzelhetetlennek tartod a karácsonyt habcsók nélkül? Idén ne boltit vásárolj, hanem készítsd el saját magad. A színezékeken kívül a tojáshabhoz adhatsz kókuszt vagy reszelt diót. A tökéletes édességhez friss tojásra van szükség, tehát fontos, hogy megbízható helyről szerezd be.
Habcsók receptje
Hozzávalók
- 20 dkg porcukor
- 3 db tojásfehérje
- ételszínezék
- 3 kávéskanál ecet
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét vízgőz felett verd kemény habbá, majd keverd bele több részletben a cukrot, utána az ecetet és a sót. A masszát különféle ételfestékekkel, szörpökkel színezheted. Töltsd nejlonzacskóba, vágd le a csücskét, és sütőpapírra formázz csókokat vagy három-négy centi átmérőjű karikákat egymástól körülbelül öt centis távolságra.
A halmokat megszórhatod apró gyöngycukorral. Tedd a sütiket előmelegített sütőbe, majd 135 fokon szárítsd körülbelül egy órán át. Amikor a kérge elkezd színesedni, vedd ki a sütőből, majd hagyd teljesen kihűlni, utána szedd csak le a papírról.

Még több recept