Színes ünnepi habcsókok villámgyorsan: ha sok tojásfehérjéd maradt
Karácsony körül ennél jobban nem hasznosíthatod a tojásfehérjéket: készíts belőlük karácsonyi habcsókokat!

Színes ünnepi habcsókok villámgyorsan: ha sok tojásfehérjéd maradt
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elképzelhetetlennek tartod a karácsonyt habcsók nélkül? Idén ne boltit vásárolj, hanem készítsd el saját magad. A színezékeken kívül a tojáshabhoz adhatsz kókuszt vagy reszelt diót. A tökéletes édességhez friss tojásra van szükség, tehát fontos, hogy megbízható helyről szerezd be.

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • ételszínezék
  • 3 kávéskanál ecet
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét vízgőz felett verd kemény habbá, majd keverd bele több részletben a cukrot, utána az ecetet és a sót. A masszát különféle ételfestékekkel, szörpökkel színezheted. Töltsd nejlonzacskóba, vágd le a csücskét, és sütőpapírra formázz csókokat vagy három-négy centi átmérőjű karikákat egymástól körülbelül öt centis távolságra.


A halmokat megszórhatod apró gyöngycukorral. Tedd a sütiket előmelegített sütőbe, majd 135 fokon szárítsd körülbelül egy órán át. Amikor a kérge elkezd színesedni, vedd ki a sütőből, majd hagyd teljesen kihűlni, utána szedd csak le a papírról.

Blog.hu ajánló