Krémes macarponés piskótatekercs - Sok gyümölccsel még finomabb
A piskótatekercs mascarponekrémmel, zamatos gyümölccsel töltve biztos siker forrása.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak lekvárral készíts piskótatekercset! A nyári mascarponés, gyümölcsös variáció mindenki tetszését elnyeri, hiszen a krém üde, friss, nem túl édes, a piskóta pedig légies. Egy kis trükkel ezt a tésztát könnyen fel tudod tekerni. 

Ha savanykásabb gyümölcsöt teszel a töltelékbe, szórd meg előtte kevés cukorral. Tálald dekoratívan, díszítsd csokival, tejszínhabbal. 

Gyümölcsös-mascarponés piskótatekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg magozott gyümölcs
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés ideje: 45 perc

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. Amikor már félig kemény, add hozzá több részletben a cukrot, majd verd tovább. Ha felfordítod, és már meg sem moccan, egyesével rakd hozzá a tojássárgákat, végül forgasd hozzá a lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a hab ne törjön össze.

Öntsd a masszát egy nagyobb méretű, sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára 12-16 perc alatt. A kész piskótáról rögtön húzd le a sütőpapírt, majd tedd egy hideg, nedves konyharuhára, és azzal határozott mozdulatokkal tekerd fel.  

Amíg a piskóta hűl, készítsd el a krémet. A mascarponét keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd több részletben add a mascarponéhoz. Forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. A teljesen kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, és óvatosan csavard fel. A megtöltött piskótát rakd tálcára, ha maradt mascarponés massza, vond be vele. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, és csak tálaláskor szeleteld fel.

Blog.hu ajánló