5 tészta 20 perc alatt
Egy fincsi tésztával nehezen lehet mellélőni, hiszen mindenki szereti, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Hideg salátaként pedig igazán jólesik a melegben.
Sok ismert szakács buzdítja arra a háziasszonyokat, hogy bátran próbáljanak ki új dolgokat, és ne úgy tekintsenek egy receptre, mintha szentírás lenne. Hiszen a játék az, ami széppé teszi a főzést, és csodás új ételekhez vezethet.
A tészták különösen jók a próbálgatásra, hiszen nagyon nehezen lehet őket elrontani, úgyhogy kezdő lépésnek megfelelnek. Íme, néhány roppant gyors recept, amit a saját ízlésedre formálhatsz.
Egyszerű tésztasaláta
Hozzávalók:
- fél fejes saláta
- 3-4 paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 konzerv kukorica
- 25 dkg penne tészta
- 1 pohár kefir
- 5-10 dkg szeletelt sonka
- só
- 1 teáskanál sültcsirke-fűszerkeverék
Főzd ki a tésztát. Mosd meg, és tetszőleges méretűre szeleteld fel a zöldségeket. A kukoricát szűrd le. A kefirt keverd el kevés sóval és a fűszerkeverékkel.
A feldarabolt zöldségeket keverd össze, a csíkokra vágott sonkát és a leszűrt tésztát add hozzá, majd öntsd nyakon az egészet a kefirrel.
Tormás spagetti
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 szál póréhagyma
- 4 közepes sárgarépa
- 10 dkg füstölt halfilé
- 2 evőkanál vaj
- 15 dkg borsó
- 1 dl fehérbor
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál reszelt torma
A pórét, a répát tisztítsd meg, és vágd vékony csíkokra. A füstölt halat darabold fel. A vajon kicsit futtasd meg a pórét, a répát és a borsót. Öntsd rá a bort, forrald fel, és erős tűzön főzd addig, amíg a bor szinte teljesen elpárolog. Keverd bele a tejszínt, ismét forrald fel, majd sózd, borsozd. A tormát és a halat keverd a szószba, és forralj rajta még egyet. Ezalatt az idő alatt pont elkészül a tészta. Tálalás előtt keverd őket össze.
Tüzes tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kis erős paprika
- 4 dkg friss gyömbér
- 40 dkg paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál olaj
- 30 dkg darált marhahús
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1,5 dl húsleves kockából
- curry az ízesítéshez
A vizet mindig tedd fel főni, még mielőtt nekilátnál a szósz elkészítésének, így pont akkorra fog felforrni, hogy a tészta egyszerre legyen kész a szósszal.
A forró olajon pirítsd meg a darált húst. Keverd össze a mézet a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a felszeletelt gyömbérrel és a levessel. Az egészet öntsd a húshoz, és forrald össze. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt paprikát és az apróra vágott petrezselymet is keverd a húshoz. Sóval, borssal, curryvel ízesítsd, és a tésztával tálald.
Tejszínes spagetti
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 150 g tejföl
- 3 tojássárgája
- körülbelül 5 dkg parmezán sajt
- 1 evőkanál citromlé
- bazsalikom
- snidling
Olajon dinszteld meg a hagymát. Öntsd fel a tejszínnel, keverd bele a tejfölt és az apróra vágott bazsalikomot, snidlinget. Botmixerrel turmixold össze. A tojássárgákat a parmezánnal keverd a szószba, sózd, borsozd, és citromlével ízesítsd. Már ne forrald tovább. A tésztával keverd össze a tejszínes szószt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kukoricás tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg spenótos tagliatelle
- 4 dkg dió
- 15 dkg márványsajt
- 10 dkg kukorica
- fél piros húsú paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 dl tejszín
Olajon futtasd meg a fokhagymát, majd szedd ki belőle. Ebbe dobd bele a feldarabolt diót, és ezt is szedd ki. Ugyanezt tedd meg a kukoricával és a felaprított paprikával. A tejszínhez add hozzá a sajt felét, és egy percig forrald. Ehhez add hozzá a diót és a maradék sajtot, majd forrald fel. A tésztát szűrd le, és a serpenyőben keverd össze a paprikás kukoricával. Tálald a tésztát a tányérokra, és öntsd le a szósszal.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom