5 tészta 20 perc alatt

Egy fincsi tésztával nehezen lehet mellélőni, hiszen mindenki szereti, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Hideg salátaként pedig igazán jólesik a melegben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok ismert szakács buzdítja arra a háziasszonyokat, hogy bátran próbáljanak ki új dolgokat, és ne úgy tekintsenek egy receptre, mintha szentírás lenne. Hiszen a játék az, ami széppé teszi a főzést, és csodás új ételekhez vezethet.

A tészták különösen jók a próbálgatásra, hiszen nagyon nehezen lehet őket elrontani, úgyhogy kezdő lépésnek megfelelnek. Íme, néhány roppant gyors recept, amit a saját ízlésedre formálhatsz.

Egyszerű tésztasaláta

Hozzávalók:

  • fél fejes saláta
  • 3-4 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 konzerv kukorica
  • 25 dkg penne tészta
  • 1 pohár kefir
  • 5-10 dkg szeletelt sonka
  • 1 teáskanál sültcsirke-fűszerkeverék

Főzd ki a tésztát. Mosd meg, és tetszőleges méretűre szeleteld fel a zöldségeket. A kukoricát szűrd le. A kefirt keverd el kevés sóval és a fűszerkeverékkel.

A feldarabolt zöldségeket keverd össze, a csíkokra vágott sonkát és a leszűrt tésztát add hozzá, majd öntsd nyakon az egészet a kefirrel.

Tormás spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 10 dkg füstölt halfilé
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg borsó
  • 1 dl fehérbor
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt torma

A pórét, a répát tisztítsd meg, és vágd vékony csíkokra. A füstölt halat darabold fel. A vajon kicsit futtasd meg a pórét, a répát és a borsót. Öntsd rá a bort, forrald fel, és erős tűzön főzd addig, amíg a bor szinte teljesen elpárolog. Keverd bele a tejszínt, ismét forrald fel, majd sózd, borsozd. A tormát és a halat keverd a szószba, és forralj rajta még egyet. Ezalatt az idő alatt pont elkészül a tészta. Tálalás előtt keverd őket össze.

Tüzes tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis erős paprika
  • 4 dkg friss gyömbér
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 dl húsleves kockából
  • curry az ízesítéshez

A vizet mindig tedd fel főni, még mielőtt nekilátnál a szósz elkészítésének, így pont akkorra fog felforrni, hogy a tészta egyszerre legyen kész a szósszal.
A forró olajon pirítsd meg a darált húst. Keverd össze a mézet a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a felszeletelt gyömbérrel és a levessel. Az egészet öntsd a húshoz, és forrald össze. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt paprikát és az apróra vágott petrezselymet is keverd a húshoz. Sóval, borssal, curryvel ízesítsd, és a tésztával tálald.

Tejszínes spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 150 g tejföl
  • 3 tojássárgája
  • körülbelül 5 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • bazsalikom
  • snidling

Olajon dinszteld meg a hagymát. Öntsd fel a tejszínnel, keverd bele a tejfölt és az apróra vágott bazsalikomot, snidlinget. Botmixerrel turmixold össze. A tojássárgákat a parmezánnal keverd a szószba, sózd, borsozd, és citromlével ízesítsd. Már ne forrald tovább. A tésztával keverd össze a tejszínes szószt.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kukoricás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenótos tagliatelle
  • 4 dkg dió
  • 15 dkg márványsajt
  • 10 dkg kukorica
  • fél piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl tejszín

Olajon futtasd meg a fokhagymát, majd szedd ki belőle. Ebbe dobd bele a feldarabolt diót, és ezt is szedd ki. Ugyanezt tedd meg a kukoricával és a felaprított paprikával. A tejszínhez add hozzá a sajt felét, és egy percig forrald. Ehhez add hozzá a diót és a maradék sajtot, majd forrald fel. A tésztát szűrd le, és a serpenyőben keverd össze a paprikás kukoricával. Tálald a tésztát a tányérokra, és öntsd le a szósszal.

Ezt is szeretjük