4 fincsi desszert sütés nélkül
Nyáron nagy előny, ha egy isteni sütihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod. Ha nincs sok időd, akkor próbáld ki bátran receptjeinket!
Túrós-gyümölcsös desszert
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 250 g túró
- 3 őszibarack
- 1 doboz szeder
- 1 dl tejszín
- 1 citrom héja
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
A tojás sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A barackot hámozd meg. A cukros tojást keverd el a túróval és a reszelt citromhéjjal.
Verd lágy habbá a tejszínt, és óvatosan forgasd a túróba. Keverd bele a felkockázott gyümölcsöt is. Rétegezd felváltva a babapiskótával a krémet, úgy, hogy felülre krém kerüljön. A tetejére szórj még egy kis citromhéjat. Tedd hűtőbe legalább két órára.
Csokigerinc
Hozzávalók:
-
10 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
15 dkg reszelt csokoládé
-
5 dkg mazsola
-
1 dl tej
-
30 dkg háztartási keksz
-
kevés rum
-
4-5 szem apróra tört dió
Egy lábosba tedd bele a cukrot, a csokit, a tejet és a vajat, majd addig melegítsd, míg az összes el nem olvad. Vedd le a tűzről, add hozzá a mazsolát, a diót és a rumot, majd keverd bele az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig hagyd állni, közben többször keverd át. Egy őzgerincformát folpackkal bélelj ki, és a masszát jól nyomkodd bele. Tedd hűtőbe, 2-3 óra múlva szeletelhető.
Őszibarackos tiramisu
Hozzávalók:
-
2 dl frissen facsart narancslé
-
1 dl rum
-
3 tojás
-
3 evőkanál cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg olvasztott vaj
-
30 dkg mascarpone
-
25 dkg babapiskóta
-
4 nagy őszibarack
-
2 dl tejszín
A narancslevet keverd össze a rummal. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal verd simára, majd add hozzá a mascarponét. Verd fel a tojásfehérjét, és keverd óvatosan a masszához. A piskótákat a rumos narancslében könnyedén mártsd meg, a felét fektesd egy tálba. A krém felét kanalazd rá, és a felszeletelt őszibarack felét rakd rá. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel vond be. A barack maradékával szépen díszítsd ki, és két órára hűtsd jégbe. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mézes golyó
Hozzávalók:
-
10 dkg darált dió vagy mogyoró
-
1 evőkanál méz
-
3 evőkanál porcukor
-
őrölt fahéj
-
szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék
- reszelt csoki
A mézet, a porcukrot, valamint a fűszereket kevés vízzel forrald fel. Ezután folyamatos keverés mellett főzd össze annyi dióval vagy mogyoróval, hogy formázható állagú legyen. A langyos masszából gyúrj kis golyókat, és forgasd meg őket reszelt csokoládéban. Tálalásig tartsd hűvös helyen.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény