4 fincsi desszert sütés nélkül

Nyáron nagy előny, ha egy isteni sütihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod. Ha nincs sok időd, akkor próbáld ki bátran receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós-gyümölcsös desszert

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 250 g túró
  • 3 őszibarack
  • 1 doboz szeder
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom héja
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A tojás sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A barackot hámozd meg. A cukros tojást keverd el a túróval és a reszelt citromhéjjal.

Verd lágy habbá a tejszínt, és óvatosan forgasd a túróba. Keverd bele a felkockázott gyümölcsöt is. Rétegezd felváltva a babapiskótával a krémet, úgy, hogy felülre krém kerüljön. A tetejére szórj még egy kis citromhéjat. Tedd hűtőbe legalább két órára.

Csokigerinc

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg reszelt csokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • 30 dkg háztartási keksz
  • kevés rum
  • 4-5 szem apróra tört dió

Egy lábosba tedd bele a cukrot, a csokit, a tejet és a vajat, majd addig melegítsd, míg az összes el nem olvad. Vedd le a tűzről, add hozzá a mazsolát, a diót és a rumot, majd keverd bele az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig hagyd állni, közben többször keverd át. Egy őzgerincformát folpackkal bélelj ki, és a masszát jól nyomkodd bele. Tedd hűtőbe, 2-3 óra múlva szeletelhető.

Őszibarackos tiramisu

Hozzávalók:

  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 1 dl rum
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg mascarpone
  • 25 dkg babapiskóta
  • 4 nagy őszibarack
  • 2 dl tejszín

A narancslevet keverd össze a rummal. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal verd simára, majd add hozzá a mascarponét. Verd fel a tojásfehérjét, és keverd óvatosan a masszához. A piskótákat a rumos narancslében könnyedén mártsd meg, a felét fektesd egy tálba. A krém felét kanalazd rá, és a felszeletelt őszibarack felét rakd rá. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel vond be. A barack maradékával szépen díszítsd ki, és két órára hűtsd jégbe. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítsd.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mézes golyó

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió vagy mogyoró
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék
  • reszelt csoki

A mézet, a porcukrot, valamint a fűszereket kevés vízzel forrald fel. Ezután folyamatos keverés mellett főzd össze annyi dióval vagy mogyoróval, hogy formázható állagú legyen. A langyos masszából gyúrj kis golyókat, és forgasd meg őket reszelt csokoládéban. Tálalásig tartsd hűvös helyen.

Ezt is szeretjük