Olaszos tészta 15 perc alatt

Ennél gyorsabb vacsora nincs!

Bár a mogyoró elsőre furcsának tűnhet, de kiválóan illik a tésztához és a baconhöz, próbáld ki bátran!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dió, a mogyoró és a gesztenye is remekül passzol különböző húsokhoz, tésztákhoz, ropogóssá és különlegessé teszik az egyszerű fogásokat is, nyugodtan kísérletezz velük.

Ha csak kevés időd van a főzésre, vagy egyszerűen nincs kedved sokat pepecselni, ez a tökéletes megoldás.

Baconös-mogyorós tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg mogyoróbél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsálya
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben tedd fel főni, ha már elég puha, de még kicsit rágni kell, akkor szedd ki. Egy serpenyőben hevíts némi olívaolajat, majd pirítsd meg benne a bacont, amikor már eleget pirult, add hozzá kockára vágva a hagymát, majd ha már az is kezd barnulni, jöhet a fokhagyma, kicsit megnyomkodva, aztán a mogyoróbél is, apróra darabolva, valamint egy evőkanál zsálya.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Keverd össze, majd vedd le a tűzről. Add a tésztához a baconös-fokhagymás elegyet, keverd benne el jó alaposan. A vajat kezdd el melegíteni egy csésze forró vízzel, majd add hozzá a sajtot is, magas hőfokon gyorsan kevergetve főzd körülbelül egy percig, ha nagyon összeáll, adj hozzá még egy kis vizet. Ha letelt az egy perc, keverd hozzá a maradék zsályát és petrezselymet. Add hozzá a tésztához, sózd és borsozd az egészet, és már eheted is.

Tészták mindenek felett

A tésztákat ezerféleképp készítheted, képgalériánkban találsz pár egyszerű, de nagyszerű tippet.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

salata lead
  • avokádó
  • saláták, zöldséges ételek

Avokádós zöldsaláta pirított baconnel

Ezt is szeretjük