Olaszos tészta 15 perc alatt
Bár a mogyoró elsőre furcsának tűnhet, de kiválóan illik a tésztához és a baconhöz, próbáld ki bátran!
A dió, a mogyoró és a gesztenye is remekül passzol különböző húsokhoz, tésztákhoz, ropogóssá és különlegessé teszik az egyszerű fogásokat is, nyugodtan kísérletezz velük.
Ha csak kevés időd van a főzésre, vagy egyszerűen nincs kedved sokat pepecselni, ez a tökéletes megoldás.
Baconös-mogyorós tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 15 dkg bacon
- 15 dkg mogyoróbél
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsálya
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál petrezselyem
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós vízben tedd fel főni, ha már elég puha, de még kicsit rágni kell, akkor szedd ki. Egy serpenyőben hevíts némi olívaolajat, majd pirítsd meg benne a bacont, amikor már eleget pirult, add hozzá kockára vágva a hagymát, majd ha már az is kezd barnulni, jöhet a fokhagyma, kicsit megnyomkodva, aztán a mogyoróbél is, apróra darabolva, valamint egy evőkanál zsálya.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Keverd össze, majd vedd le a tűzről. Add a tésztához a baconös-fokhagymás elegyet, keverd benne el jó alaposan. A vajat kezdd el melegíteni egy csésze forró vízzel, majd add hozzá a sajtot is, magas hőfokon gyorsan kevergetve főzd körülbelül egy percig, ha nagyon összeáll, adj hozzá még egy kis vizet. Ha letelt az egy perc, keverd hozzá a maradék zsályát és petrezselymet. Add hozzá a tésztához, sózd és borsozd az egészet, és már eheted is.
Tészták mindenek felett
A tésztákat ezerféleképp készítheted, képgalériánkban találsz pár egyszerű, de nagyszerű tippet.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- paradicsom
Húsgombócos spagetti
- avokádó
- saláták, zöldséges ételek
Avokádós zöldsaláta pirított baconnel
- gomba
- tészta