Gyors olasz spagetti

Gombával és mogyoróval

Egy gyors tészta bármikor jó, főleg, ha az ünnepek alatt meguntad a konyhát, és a lehető legkevesebb időt szeretnéd ott tölteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mogyoró nem feltétlenül az első hozzávaló, ami eszedbe jut, ha tésztát akarsz készíteni, pedig nagyon jól illik hozzá.

Ugyan a címben spagetti szerepel, de nyugodtan készítsd a kedvenc tésztafajtáddal, úgy is remek lesz.

Gombás-mogyorós spagetti

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Enyhén sós vízben tedd fel főni a tésztát, ne legyen túl puha, de túl kemény se. A hagymát kockázd fel, majd olvaszd meg a vajat, és azon dinszteld meg. Amikor már üveges, törd bele a fokhagymát, add hozzá az apró kockákra vágott gombát is, sózd és borsozd, majd ha már elég puha a gomba, az utolsó pár percre add hozzá a mogyorót.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezután már csak a tejszínt kell hozzákeverned, várd meg, amíg egyet buggyan, majd zárd el a gázt. A tésztát keverd a szószhoz, a tetejére reszelj parmezánt, tölts magadnak egy kis száraz fehérbort, és már vacsorázhatsz is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Egy pohár bor

A vacsora végén kellemes, ráadásul segíti az emésztést is, ha bizonytalan vagy, mit kínálj az elkészített fogás mellé, segítünk képgalériánkban.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük