Gyors olasz spagetti
Egy gyors tészta bármikor jó, főleg, ha az ünnepek alatt meguntad a konyhát, és a lehető legkevesebb időt szeretnéd ott tölteni.
A mogyoró nem feltétlenül az első hozzávaló, ami eszedbe jut, ha tésztát akarsz készíteni, pedig nagyon jól illik hozzá.
Ugyan a címben spagetti szerepel, de nyugodtan készítsd a kedvenc tésztafajtáddal, úgy is remek lesz.
Gombás-mogyorós spagetti
Hozzávalók:
- 35 dkg tészta
- 15 dkg gomba
- 10 dkg mogyoró
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1 közepes fej hagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Enyhén sós vízben tedd fel főni a tésztát, ne legyen túl puha, de túl kemény se. A hagymát kockázd fel, majd olvaszd meg a vajat, és azon dinszteld meg. Amikor már üveges, törd bele a fokhagymát, add hozzá az apró kockákra vágott gombát is, sózd és borsozd, majd ha már elég puha a gomba, az utolsó pár percre add hozzá a mogyorót.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután már csak a tejszínt kell hozzákeverned, várd meg, amíg egyet buggyan, majd zárd el a gázt. A tésztát keverd a szószhoz, a tetejére reszelj parmezánt, tölts magadnak egy kis száraz fehérbort, és már vacsorázhatsz is.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Egy pohár bor
A vacsora végén kellemes, ráadásul segíti az emésztést is, ha bizonytalan vagy, mit kínálj az elkészített fogás mellé, segítünk képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- gnocchi
Gnocchi sajtmártásban
- tészta
- túró
Kapros-túrós tészta kolbásszal
- paradicsom
- tészta