4 isteni olasz tészta
Ha unod a bolognait, próbáld ki nem éppen hétköznapi receptjeinket! Megismerheted az ínyencségnek számító gnocchi tésztáját is.
A tésztának nagyon jót tesz, ha a szósz összekeverése után kivajazott jénaiba teszed, és alaposan összesütöd. Ez a legegyszerűbb bolognait is új magasságokba emeli.
Ha azonban nem éred be a legszimplább húsos-ragus változattal, akkor ismerd meg a tökéletes gnocchi receptjét.
Rakott tészta borsóval
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg makaróni
- 30 dkg zöldborsó
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 hagyma
- 3 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- zsemlemorzsa
A vajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá a zöldborsót, és forgasd át rajta. Az olajon pirítsd meg az apróra felkockázott szalonnát, add hozzá a párolt zöldborsót.
Főzd ki a tésztát, de ne túl puhára, majd szűrd le. Vajazz ki egy tálat, és szórd meg zsemlemorzsával. A borsós szószt keverd össze a tésztával, és tedd a tálba. A tojásokat verd fel kicsit borssal és sóval, majd öntsd a tésztára. A tetejét szórd meg sajttal. 30 percre tedd előmelegített sütőbe.
Paradicsomos-csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemellfilé
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sonka
- 1 doboz konzervparadicsom levében
- 40 dkg spagetti
A csirkehúst vágd egészen vékony csíkokra, majd forgasd lisztbe. A vajon kicsit pirítsd át a csirkecsíkokat. Ha megpirultak, öntsd bele a bort, a darabolt paradicsomot és levét, és add hozzá a csíkokra vágott sonkát. Forrald fel a keveréket, csökkentsd a hőfokot, és 15 percig párold. Azonnal tálald spagettivel körítve.
Fűszeres tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg hosszúmetélt
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 nagy hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 dl tejföl
- olaj
- fél csokor friss majoránna
- fél csokor friss bazsalikom
- só
- bors
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. Kevés forró olajon párold üvegesre a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, de ezt csak a végén add hozzá, különben megkeseredik. Add hozzá a darált sertéshúst, és pirítsd barnára. Sózd, borsozd, majd szórd rá az összevágott zöldfűszereket. Keverd bele a tejfölt. A tésztát szűrd le, halmozd rá a húst, és szórd meg a reszelt füstölt sajttal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban
Hozzávalók a gnocchihoz:
- 75 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- só
- 2 evőkanál vaj
Hámozd meg és vágd fel a burgonyát, majd sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sóval, szerecsendióval fűszerezd. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.
Hozzávalók a szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 közepes nagyságú paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, bors
- 10 dkg juhsajt
A vörös- és a fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot darabokra. Felhevített olajban párold meg a hagymákat. Tedd bele a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. Öt percig főzd.
A mártást sóval és borssal ízesítsd, majd turmixold össze.
A juhsajtot vágd kockákra, tedd bele a szószba, és egyszer forrald át.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom