Hipergyors, laktató egytálételek

Ha nincs sok időd főzni, de mégis ennél valami finomat, akkor a legjobbaz egytálétel. Ehhez kínálunk most néhány kipróbált receptet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyaros egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 kg burgonya
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt pirospaprika
  • feketebors
  • szurokfű
  • rozmaring
  • 1 húsleveskocka

A császárhúst vágd csíkokra, olvaszd ki, és a zsírján futtasd meg az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Tedd bele a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig párold. Ezután keverd bele a szétnyomott fokhagymát, a pritamint, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott kolbászt és az olajat. Fűszerezd egy kávéskanál sóval, egy evőkanál édes és erős paprikával, egy-egy késhegynyivel a fűszerekből. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva addig főzd, amíg a krumpli megfő, de ne legyen túl puha.

Serpenyős egytál

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1-1 sárga és piros paprika
  • 1 konzerv kukorica
  • 5 pár virsli
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csipet oregánó
  • 2 kávéskanál mustár
  • bors
  • csípőspaprika

A hozzávalókat vágd össze. A hagymát az olajban párold üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagyma-darabkákat és a virslikarikákat. 10 perc után add hozzá a paprikákat és a kígyóuborkát. Amikor megpárolódtak, tedd bele a kukoricát. Ízlés szerint sózd meg. A tejfölt keverd össze a mustárral, oregánóval, paprikakrémmel, borssal és sóval, majd a masszát öntsd a rotyogó zöldségekre. Néhány perc alatt forrald össze.

Gesztenyés-parajos tésztás egytál

Hozzávalók:

  • 25 dkg egész gesztenye
  • 25 dkg parajlevél
  • 25 dkg szarvacska száraztészta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • másfél dl tejszín
  • füstölt sajt
  • kevés cukor
  • kevés olaj
  • kevés fehérbor
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • oregánó
  • majoránna
  • pirospaprika

A serpenyőben két kanál cukrot olajon olvassz meg, forgasd bele a tört fokhagymát és az egész gesztenyéket. Pici vízzel vagy borral engedd fel, gazdagon fűszerezd meg, és tedd bele a parajleveleket csíkozottan. Picit forgasd meg, engedd fel a tejszínnel, és fordítsd bele a száraztésztát. Fedő alatt időnként kevergetve főzd, amíg a tészta el nem készül. Ha a leve lefőtt, illetve a gesztenye és a tészta is puha, akkor reszeld rá a sajtot, és forrón tálald.

Csirkés-csicseriborsós egytál

Hozzávalók:

  • 2 dl friss paradicsomlé
  • 12 dkg csirkemell
  • 4,5 dkg csicseriborsó
  • 2,5 dkg szárazbab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • feketebors
  • petrezselyemzöld

A felkockázott csirkemellet finomra vágott vöröshagymán pirítsd le, fűszerezd. A szárazbabot és a csicseriborsót lassú tűzön fokhagymával, sóval, ételízesítővel főzd, majd a teljes puhulás előtt tedd egybe a paradicsomlével és a csirkehússal, majd rottyantsd össze.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük