Hipergyors, laktató egytálételek
Ha nincs sok időd főzni, de mégis ennél valami finomat, akkor a legjobbaz egytálétel. Ehhez kínálunk most néhány kipróbált receptet!
Magyaros egytál
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 pár debreceni kolbász
- 1 kg burgonya
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 2 evőkanál olaj
- őrölt pirospaprika
- feketebors
- szurokfű
- rozmaring
- 1 húsleveskocka
A császárhúst vágd csíkokra, olvaszd ki, és a zsírján futtasd meg az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Tedd bele a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig párold. Ezután keverd bele a szétnyomott fokhagymát, a pritamint, a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott kolbászt és az olajat. Fűszerezd egy kávéskanál sóval, egy evőkanál édes és erős paprikával, egy-egy késhegynyivel a fűszerekből. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva addig főzd, amíg a krumpli megfő, de ne legyen túl puha.
Serpenyős egytál
Hozzávalók:
-
1 dl olaj
-
3 nagy fej hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kígyóuborka
-
1-1 sárga és piros paprika
-
1 konzerv kukorica
-
5 pár virsli
-
1 nagy pohár tejföl
-
1 csipet oregánó
-
2 kávéskanál mustár
-
bors
-
csípőspaprika
A hozzávalókat vágd össze. A hagymát az olajban párold üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagyma-darabkákat és a virslikarikákat. 10 perc után add hozzá a paprikákat és a kígyóuborkát. Amikor megpárolódtak, tedd bele a kukoricát. Ízlés szerint sózd meg. A tejfölt keverd össze a mustárral, oregánóval, paprikakrémmel, borssal és sóval, majd a masszát öntsd a rotyogó zöldségekre. Néhány perc alatt forrald össze.
Gesztenyés-parajos tésztás egytál
Hozzávalók:
-
25 dkg egész gesztenye
-
25 dkg parajlevél
-
25 dkg szarvacska száraztészta
-
3 gerezd fokhagyma
-
másfél dl tejszín
-
füstölt sajt
-
kevés cukor
-
kevés olaj
-
kevés fehérbor
-
fehérbors
-
szerecsendió
-
oregánó
-
majoránna
-
pirospaprika
A serpenyőben két kanál cukrot olajon olvassz meg, forgasd bele a tört fokhagymát és az egész gesztenyéket. Pici vízzel vagy borral engedd fel, gazdagon fűszerezd meg, és tedd bele a parajleveleket csíkozottan. Picit forgasd meg, engedd fel a tejszínnel, és fordítsd bele a száraztésztát. Fedő alatt időnként kevergetve főzd, amíg a tészta el nem készül. Ha a leve lefőtt, illetve a gesztenye és a tészta is puha, akkor reszeld rá a sajtot, és forrón tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkés-csicseriborsós egytál
Hozzávalók:
-
2 dl friss paradicsomlé
-
12 dkg csirkemell
-
4,5 dkg csicseriborsó
-
2,5 dkg szárazbab
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
ételízesítő
-
fűszerpaprika
-
feketebors
-
petrezselyemzöld
A felkockázott csirkemellet finomra vágott vöröshagymán pirítsd le, fűszerezd. A szárazbabot és a csicseriborsót lassú tűzön fokhagymával, sóval, ételízesítővel főzd, majd a teljes puhulás előtt tedd egybe a paradicsomlével és a csirkehússal, majd rottyantsd össze.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség