Gyors, tejszínes sárgadinnye-krémleves - Főzés nélküli, remek nyári hűsítő
Sárgadinnyéből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, ráadásul a fűszerezés is isteni.
A hideg, mézédes sárgadinnye a nyár nagy kedvence, ami nem csoda, hiszen már önmagában is fenséges. Ínycsiklandó fűszerezéssel, levesként tálalva azonban egyenesen telitalálat. A tejszín selymes állagúvá varázsolja, amitől igazán krémes lesz. Bolondítsd meg mentalevéllel és tejszínhabbal, vagy próbáld ki fagylalttal!

Gyors, tejszínes sárgadinnye-krémleves
Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye közepes
- 2 dl tejszín
- fahéj csipet
- 5 dkg méz
- 0.5 dkg gyömbér (őrölt)
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál citrom- vagy lime-lé
- 2 dl bor muskotályos
Elkészítés:
Turmixgépben turmixold simára a sárgadinnye kivájt belsejét, egy külön tálban pedig keverd ki a tejszínt, a mézet, a bort és a reszelt gyömbért. Ezután add hozzá a turmixolt gyümölcsöt, végül tedd még ellenállhatatlanabbá a porcukorral és a citrom vagy lime levével.
Helyezd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald pohárban, tálkában, esetleg a dinnye héjában. A tetejére rakj tejszínhabot és mentalevelet.

- tejszín
- leves
- krémleves
- sárgadinnye
- sárgadinnye-krémleves
- gyümölcs
- gyümölcsleves
- nyári gyümölcsleves
- Recept