Gyors, tejszínes sárgadinnye-krémleves - Főzés nélküli, remek nyári hűsítő
Sárgadinnyéből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, ráadásul a fűszerezés is isteni.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A hideg, mézédes sárgadinnye a nyár nagy kedvence, ami nem csoda, hiszen már önmagában is fenséges. Ínycsiklandó fűszerezéssel, levesként tálalva azonban egyenesen telitalálat. A tejszín selymes állagúvá varázsolja, amitől igazán krémes lesz. Bolondítsd meg mentalevéllel és tejszínhabbal, vagy próbáld ki fagylalttal!
Gyors, tejszínes sárgadinnye-krémleves
Hozzávalók:
- 1 db közepes sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- csipet fahéj
- 5 dkg méz
- 0.5 dkg gyömbér (őrölt)
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál citrom- vagy lime-lé
- 2 dl muskotályos bor
Elkészítés:
Turmixgépben turmixold simára a sárgadinnye kivájt belsejét, egy külön tálban pedig keverd ki a tejszínt, a mézet, a bort és a reszelt gyömbért. Ezután add hozzá a turmixolt gyümölcsöt, végül tedd még ellenállhatatlanabbá a porcukorral és a citrom vagy lime levével.
Helyezd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald pohárban, tálkában, esetleg a dinnye héjában. A tetejére rakj tejszínhabot és mentalevelet.

Még több recept