Mennyei gyömbéres birsalmasajt egyszerűen: hosszú hónapokig eláll
A csodás illatú birsalmasajt visszahozza a régi, gyermekkori ízeket. Tartósítószer nélkül is hónapokig eláll.

gyomberes-birsalmasajt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kellemesen fanyar, egészséges birsalmát az ókorban a szerelem és a boldogság gyümölcsének tartották, népszerűsége most is töretlen. Nyersen nem fogyasztható, az egyik legkedveltebb felhasználási módja, ha birsalmasajtot készít belőle az ember. Ne öntsd túl vastag formába, mert a közepe nem biztos, hogy megköt! A gyömbér izgalmasabbá, finomabbá teszi, de a birsalmasajtot feldobhatod dióval, mandulával is. 

Gyömbéres birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1 db citrom
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan mosd meg, vágd kisebb darabokra, a magházat éles késsel távolítsd el. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Hámozd meg, szűrd le, és pépesítsd botmixerrel.

Tedd egy lábosba, és gyakran megkeverve főzd 40 percig, majd add hozzá a cukrot, a citrom levét és a gyömbért. Főzd még körülbelül 15 percig, és teszteld csepp-próbával. Ha egy tányérra csöppentesz belőle, és azonnal megdermed, biztosan elkészült. 
Töltsd át egy folpackkal bélelt tálba vagy különféle formákba. Rakd egy napra a hűtőbe, majd vedd ki a folpackból, és száraz, sötét, hűvös helyen tárold. 
A birsalmából zamatos krémleves is készülhet. Zellerrel, dióval igazán ellenállhatatlan. 

Ezt is szeretjük