Így lesz tökéletes a grízes tészta
Baracklekvárral az igazi
A menzák ünnepelt sztárja a laktató, édes gyümölcslekvárral jól megpakolt grízes tészta.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A 34 éves Lady Gaga fiatalabbnak néz ki, ha nincs kifestve: 8 ismert nő, aki bátran hanyagolhatja a sminket »

Kate Hudson szexi kis dekoltázsai: a 41 éves színésznő érti a módját, hogyan legyen ízlésesen dögös »

Formálja, erősíti a testet, és hatékonyan égeti a zsírt: 15 perc intenzív edzés ugrókötéllel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grízes tészta nem egy bonyolult fogás, néhány apró részletre kell csupán odafigyelned, hogy tökéletesre sikerüljön.

Ha épp olyan hangulatodban vagy, szórj hozzá egy kis mazsolát is, vagy próbáld ki sós változatban!

Grízes tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg metélt
  • 7 dkg búzadara
  • 2 dl - forró! - víz
  • olaj a pirításhoz
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy lábast, ne engedd el, és töltsd meg jól vízzel, majd azt forrald fel egy csipet só társaságában, és főzd ki benne a tésztát. Nagyon kevés olajat hevíts fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a grízt, gyakran kevergesd, különben odaég.

Ha már szépen megpirult, öntsd hozzá a forró vizet, először csak a felét, majd ha felvette azt, akkor folyamatosan, apránként adagold hozzá a maradékot, ha már nem veszi fel, akkor ne önts hozzá többet. Ha ezzel is kész vagy, nincs más hátra, mint összedolgozni az egészet a tésztával. Készíts mellé az asztalra egy jó nagy üveg baracklekvárt és persze porcukrot.

Édességek, amit már nagyapáink is imádtak

A századforduló környékén rengeteg remek édesség született, cikkünkből kiderül, hogy mik voltak eleink kedvencei.

Ezt is szeretjük