Ízletes banánkenyér
Gyümölcsös finomság uzsonnára
Egy adag banánkenyeret bármikor összedobhatsz, egyáltalán nem bonyolult, de annál finomabb.
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »
- Jennifer Aniston imádja a farmert, és szuper vagány, ahogyan viseli: 4 tipp, amit érdemes tőle ellesni »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A kávé élénkítő hatása és jellegzetes íze remekül passzol a banánhoz, együtt pedig egy kenyérben isteni édességet alkotnak, ami ráadásul alig hizlal.
Ha nem aggódsz a súlyod miatt, akkor olvassz a tetejére egy kis csokoládét, és várd meg, amíg megdermed, zseniális lesz.
Banánkenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 nagyobb banán
- 1 szobahőmérsékletű tojás
- 2 evőkanálnyi zsíros tejszín
- 0,5 dl erős presszókávé
- 1 teáskanál instant kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl kókuszolaj
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és végy elő egy 22x12 centiméteres sütőformát, illetve körülbelül akkorát, a lényeg, hogy hosszúkás legyen. Egy nagyobb tálban törd össze a banánt, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejszínt és a kávékat. Ha minden egyben van, akkor mehet mellé a kókuszolaj is, aztán az egészet keverd simára a cukorral. A sót, a lisztet, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát keverd össze, majd add a folyékony hozzávalókhoz a keveréket, és keverd simára.
Ha ezzel is megvagy, akkor lisztezd-vajazd ki a sütőformát, és egyengesd el benne a masszát. Told be a sütőbe, és süsd készre nagyjából egy óra alatt. Ha ez letelt, és úgy tűnik, hogy kész a sütemény, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni legalább tíz percig. Ezután vedd ki a formából, és már fogyaszthatod is.
Egyszerű receptek kezdő szakácsoknak
Ha a konyhában található eszközök nagy részével még sohasem találkoztál, készíts valami egyszerű, de nagyszerű fogást kezdésnek!