Joghurtos pácban érlelt, omlós sertéstarja: grillrácson sütve is tökéletes lesz

A szaftos sertéstarja joghurtos pácban érlelve, majd grillrácson kisütve fantasztikus lesz.

Grillezett joghurtos sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb grillezett sertéstarja titka a megfelelő pác: ezzel a joghurtos recepttel nem lőhetsz mellé. A joghurt átjárja, és puhává varázsolja a szeleteket, grillrácson pedig 20 perc alatt omlósra sülnek. Ugyanezt a pácot csirkemellhez is használhatod.

Grillezett joghurtos sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg sertéstarja
  • 25 dkg görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citrom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéstarját szeleteld fel, és enyhén klopfold ki. A páchoz a joghurtot keverd ki a zúzott fokhagymával, az olajjal, az ecettel, a mézzel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Szórj hozzá egy kevés borsot is, majd fektesd a húst ebbe a pácba, és legalább egy éjszakát pihentesd a hűtőben. Másnap, közvetlen kisütés előtt sózd meg, és helyezd forró grillrácsra. Oldalanként tíz perc alatt süsd omlósra.

Különleges fűszerkeverék száraz pácoláshoz: tökéletes marhahúshoz

A számtalan folyékony, olajos pác mellett eljött az ideje a száraz pácnak is. Ezúttal egy texasi stílusút mutatunk, ami remekül passzol például marhahúsokhoz.

Elolvasom

Kép: Roman Studio / Getty Images

Ezt is szeretjük