A tökéletes grillcsirke titka: a bőre ropogós, belül omlós
Minimális előkészítéssel, néhány trükkel fantasztikus grillcsirkét készíthetsz otthon is.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
Otthon sokan tartanak a grillcsirke sütésétől, pedig néhány trükkel lehet olyan, mint a piacon. Fontos, hogy lassan süsd, és általában fél kilónként 25 perccel számolj. Nehogy kiöntsd a kisült szaftot, dobj össze belőle egy remek mártást!
Grillcsirke receptje
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db grillcsirke
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, majd alaposan csepegtesd le, és papírtörlővel töröld szárazra a bőrét. Sózd be alaposan kívül-belül. A puha vajat keverd össze borssal, sóval, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, kakukkfűvel és bazsalikommal. Dörzsöld be vele jó alaposan a húst, a bőre alá is nyúlj be.
Ültesd rá a csirkét a csirkesütőre, majd told az előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon, körülbelül másfél órán át. Időnként locsold meg a kisült zsiradékkal, és forgasd a sütőformát. Ha szükséges, a végén magasabb hőfokon pirítsd meg a húst. A kész csirkét vedd ki a sütőből, és pihentesd egy kicsit, utána darabold csak fel.

Még több recept