A tökéletes grillcsirke titka: a bőre ropogós, belül omlós
Minimális előkészítéssel, néhány trükkel fantasztikus grillcsirkét készíthetsz otthon is.

A tökéletes grillcsirke titka: a bőre ropogós, belül omlós
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon sokan tartanak a grillcsirke sütésétől, pedig néhány trükkel lehet olyan, mint a piacon. Fontos, hogy lassan süsd, és általában fél kilónként 25 perccel számolj. Nehogy kiöntsd a kisült szaftot, dobj össze belőle egy remek mártást!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db grillcsirke
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, majd alaposan csepegtesd le, és papírtörlővel töröld szárazra a bőrét. Sózd be alaposan kívül-belül. A puha vajat keverd össze borssal, sóval, préselt fokhagymával, aprított vöröshagymával, kakukkfűvel és bazsalikommal. Dörzsöld be vele jó alaposan a húst, a bőre alá is nyúlj be.
 

Ültesd rá a csirkét a csirkesütőre, majd told az előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon, körülbelül másfél órán át. Időnként locsold meg a kisült zsiradékkal, és forgasd a sütőformát. Ha szükséges, a végén magasabb hőfokon pirítsd meg a húst. A kész csirkét vedd ki a sütőből, és pihentesd egy kicsit, utána darabold csak fel.

A csirkesütő lehetővé teszi, hogy a hús mindenhol egyformán süljön, a bőr pedig az egész csirkén ugyanolyan ropogós legyen. A tökéletes végeredményhez mindenképpen érdemes beszerezni egy csirkesütőt.
Ezt is szeretjük