Így lesz igazán szaftos a görögös csirke

Nyárias íz, omlós hús, különleges fűszerezés. A görög csirke tökéletes megoldás lehet ebédre vagy vacsorára is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a mediterrán konyhát? Nem kívánod a forróságban a nehéz ételeket? Próbáld ki a bármikor bevethető csirkét görög ízesítéssel! Köret nélkül is jóllaksz vele. Készítheted mellből, combból, de még szárnyból is.

Görög csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg csirkecomb
  • 2 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 10 szem olívabogyó
  • 5 teáskanál görög fűszerkeverék
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a pácot készítsd el! Keverd az olívaolajhoz a citromlét, a görög fűszerkeveréket, a sót, a borsot és az oregánót. Majd a csirkét tisztítsd meg, és már mehet is a pácba. A legjobb, ha egy egész éjszakára berakod a hűtőbe. Sütés előtt a lilahagymát, a paradicsomot és az olívabogyót vág neked tetsző darabokra.

Kenj ki egy tepsit olívaolajjal. Helyezd egymás mellé a pácból kivett húsokat. Majd szép egyenletesen oszlasd el rajtuk, mellettük a zöldségeket, és fedd le alufóliával.
A húst tedd előmelegített sütőbe. Ha gazdagon raksz zöldséget a húshoz, köret sem kell hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük