Zöldségekkel töltött, görög csirkemell bevagdosva: sok sajttal a tetején

Ha szereted a különféle zöldséges, töltött húsokat, ez a görög Hasselback-csirkemell remek választás.

gorog-hasselback-csirkemell-receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A látszat csal! A színes, csábító csirkemell olyan, mintha egész délelőtt a konyhában tüsténkedtél volna, pedig csak 10 perc tényleges munka van vele. Érdemes nagyobb, vastagabb melleket vásárolni hozzá. Ha marad ki zöldség, kend meg fűszeres olívaolajjal, és rakd a csirke köré a tepsibe. 

Görög Hasselback-csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 1 db lila hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Kend be vele a csirkemelleket, ügyelve arra, hogy a fűszeres keverék a résekbe is kerüljön.

 

A cukkinit, a hagymát és a paradicsomot karikázd fel, és töltsd a csirke mélyedéseibe. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd meg a kétféle sajttal. A maradék páclét öntsd a húsra, kevés vizet is locsolhatsz a csirkemellek alá. Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig. Ha a hús puha, kiveheted a sütőből. Érdemes a végén levenni róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon. 
A csirkemellhez még több friss zöldséget is rakhatsz, így is laktató és ízletes ebéd lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük