Ízes, szaftos görög csirkemell: töltve, sütve sok sajttal készül
Ha szereted a gyors, egyszerű, mégis isteni csirkeételeket, akkor a mindenféle finomsággal töltött mellnél jobbat nem is kívánhatsz.

A görög csirke igazi nyárias finomság. Ha nem rántani vagy egyszerűen sütni szeretnéd a csirkemellet, akkor készítsd el Hasselback módon, azaz bevagdosva, töltve. Az olívás fűszerkeveréknek köszönhetően nem szárad ki a sütődben. Az uborka helyett cukkini kerül az ízletes ételbe.
Görög Hasselback-csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 10 dkg feta sajt
- 10 dkg mozzarella
- 1 db cukkini
- 2 db lila hagyma
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
- oregánó
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, és törölgesd le róluk a nedvességet. Vagdosd be háromnegyedig, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, majd sózd, borsozd. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a pépesített fokhagymát és az oregánót. Ecsettel kend be a csirkemelleket, ügyelve arra, hogy a résekbe is kerüljön fűszeres keverék.
A cukkinit, a paradicsomot, a lila hagymát szeleteld fel, és felváltva tűzdeld a résekbe. Mivel minden zöldség nem fér a csirkébe, rakd a maradékot a hús mellé a tepsibe. A tetejére szórd a mozzarellát és a fetát, majd fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A krumplit is elkészítheted Hasselback módon, tejföllel, baconnel kitűnő.