Göngyölt, töltött csirke receptek
Készíts göngyölt csirkehúst, és süss egy ízletes vacsorát a családnak! Légy résen, nehogy elkapkodják az orrod elől a finom falatokat!

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkehús az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel, ráadásul gyorsan megvan, és nem zsíros. Csak annyi a dolgod, hogy megtöltöd a legfinomabb csemegékkel, felgöngyölöd, megtűzöd, és olajban vagy sütőben megsütöd.

Akár a hétköznapokon vacsorára, akár hétvégén ebédre, kiváló fogásként szolgálnak a következő receptek. A legfinomabb, ha krumplipürével tálalod őket.

Mexikói csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 4 csirkemellfilé
  • vaj
  • bors

A zöldségkeveréket a vajon párold puhára, ízlésed szerint sózd, borsozd. A csirkemellfiléket picit klopfold ki, és tegyél rájuk a zöldségkeverékből.

Szorosan tekerd fel, és hústűvel rögzítsd őket. Egy jénai tálat vajazz ki, és tedd bele a húsokat. Előmelegített sütőben süsd készre.

Baconbe tekert sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt feketebors

A csirkemellet szeleteld fel, majd sózd, borsozd. Reszelt sajttal szórd meg, majd göngyöld fel, és a végeit is rögzítsd, nehogy a sajt kifolyjon. Tekerd bele baconbe, és hústűvel rögzítsd. Egy tepsit kenj meg vajjal, és tedd bele a göngyölt húsokat. Előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd készre.

Tárkonyos göngyölt csirke

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • szezámmag
  • olaj

A vajat a lereszelt citrom héjával és kifacsart levével, a tárkonnyal és a pici sóval keverd össze. Tedd fóliára, formázz belőle rudat, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára. A csirkemelleket kicsit klopfold ki, és a négyfelé vágott vajrudat egy-egy szelet húsra tedd rá. Göngyöld fel, és a végeit is rögzítsd, hogy a vaj ne folyhasson ki. Rögzítsd hústűvel, majd forgasd a felvert tojásba, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsába. Forró olajban nagyjából 10 perc alatt süsd készre.

Mozzarellával töltött csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 baconszelet
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • olaj
  • szárnyas-fűszerkeverék

A csirkemellfiléket klopfold ki. A mozzarellát csíkozd fel, és tekerd a húsokba. Kívülről tekerd rá a bacont, és hústűvel rögzítsd az egészet. Egy tepsit vajazz ki, és tedd bele a húsokat. Pici olajat keverj össze szárnyas-fűszerkeverékkel, és locsold meg vele a húsokat. Előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük