Pikáns, sajtos göngyölt karaj
Így lesz belül igazán omlós
Pakold tele a húst sok finomsággal, panírozd be, süsd ki. Ilyen egyszerű a göngyölt karajt elkészítened.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek, elronthatatlanok, és nem kell sok időt sütögetéssel tölteni. Ha nem bírod a csípőset, a chilit édes paprikával is helyettesítheted. Kautz József a göngyölt karajhoz gombás rizst és salátát ajánl.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet karaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 3 levél medvehagyma
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A paprikát és a medvehagymát vágd apróra, keverd el a krémsajttal, ízesítsd sóval és borssal. A hússzeletekre tégy félbevágott baconcsíkokat. A töltelékből rakj a karajszeletek egyik oldalára, majd hajtsd rá a másik felét.

Ezt követően panírozd be a húsokat a szokásos módon. A karajt tedd előbb a lisztbe, majd az előre felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Utána rázd le róla a felesleges panírt. Bő olajban, közepes hőfokon süsd pirosra a húst. Vigyázz, ha túl magas hőfokon sütöd, a belseje nem lesz omlós, hanem félig nyers marad.

Blog.hu ajánló