Pikáns, sajtos göngyölt karaj
Pakold tele a húst sok finomsággal, panírozd be, süsd ki. Ilyen egyszerű a göngyölt karajt elkészítened.
A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek, elronthatatlanok, és nem kell sok időt sütögetéssel tölteni. Ha nem bírod a csípőset, a chilit édes paprikával is helyettesítheted. Kautz József a göngyölt karajhoz gombás rizst és salátát ajánl.
Göngyölt karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet karaj
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg tömlős krémsajt
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg bacon
- 2 tojás
- 1 db chilipaprika
- 3 levél medvehagyma
- só
- őrölt fehérbors
- étolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A paprikát és a medvehagymát vágd apróra, keverd el a krémsajttal, ízesítsd sóval és borssal. A hússzeletekre tégy félbevágott baconcsíkokat. A töltelékből rakj a karajszeletek egyik oldalára, majd hajtsd rá a másik felét.
Ezt követően panírozd be a húsokat a szokásos módon. A karajt tedd előbb a lisztbe, majd az előre felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Utána rázd le róla a felesleges panírt. Bő olajban, közepes hőfokon süsd pirosra a húst. Vigyázz, ha túl magas hőfokon sütöd, a belseje nem lesz omlós, hanem félig nyers marad.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept