Pikáns, sajtos göngyölt karaj
Így lesz belül igazán omlós
Pakold tele a húst sok finomsággal, panírozd be, süsd ki. Ilyen egyszerű a göngyölt karajt elkészítened.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek, elronthatatlanok, és nem kell sok időt sütögetéssel tölteni. Ha nem bírod a csípőset, a chilit édes paprikával is helyettesítheted. Kautz József a göngyölt karajhoz gombás rizst és salátát ajánl.

Göngyölt karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet karaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 3 levél medvehagyma
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A paprikát és a medvehagymát vágd apróra, keverd el a krémsajttal, ízesítsd sóval és borssal. A hússzeletekre tégy félbevágott baconcsíkokat. A töltelékből rakj a karajszeletek egyik oldalára, majd hajtsd rá a másik felét.

Ezt követően panírozd be a húsokat a szokásos módon. A karajt tedd előbb a lisztbe, majd az előre felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Utána rázd le róla a felesleges panírt. Bő olajban, közepes hőfokon süsd pirosra a húst. Vigyázz, ha túl magas hőfokon sütöd, a belseje nem lesz omlós, hanem félig nyers marad.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük