Pirosra sült göngyölt csirke
Ilyen finom tölteléket rég ettél
Bújtass mindenféle jót az egyszerű csirkébe! Egészséges, könnyű és szuperbiztos recept.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle módon göngyölt csirkés ételekkel nem foghatsz mellé. Ez a töltelék egyszerűen fenséges, a hozzávalókat pedig otthon is megtalálod. Az ízletes húshoz krumplipüré, rizs és saláta is illik. A Gubics-Imrefi Brigitta ötlete alapján készült tekercset vacsorára vagy ebédre is érdemes kipróbálni.

Göngyölt csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 csirkemellfilé
  • 10 szelet bacon
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 szelet sajt
  • 5 nagyobb csemegeuborka
  • 3 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 dl fehérbor
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, nyisd szét, amennyire tudod, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát vágd kis kockákra, kevés olajon addig pirítsd, amíg barnás, karamelles állagot kap. Akkor keverj hozzá egy evőkanál mustárt, illetve kevés fehérborral öntsd fel. Sózd, borsozd, majd ezzel a masszával kend meg vékonyan a szeleteket.

Rakj mindegyik húsra apróra vágott gépsonkát, szeletelt sajtot és csemegeuborkát. Göngyöld fel, kívülről baconnel is borítsd be. Ha szükséges, fogvájóval tűzd meg a húst, hogy sütés közben ne essen szét. Helyezd tepsibe a göngyölt csirkéket, öntsd le őket fél deci vízzel. Fedd le fóliával, és 170 fokon süsd legalább egy óráig. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük