30 perces mediterrán tészta
Könnyű, mediterrán jellegű vacsorára vágysz? Akkor itt egy recept, amit pont az ilyen helyzetekre találtak ki.
A tészta mindig jó választás, ha gyorsan elkészíthető, de kiadós fogást szeretnél az asztalra varázsolni.
A tagliatelle - szélesmetélt - helyett használhatsz másféle tésztát, ha ez a típus épp nincs kéznél, a spagettivel és a farfalle tésztával is remek egytálételt kapsz.
Gombás-fetás tagliatelle
Hozzávalók:
- 25 dkg tagliatelle tészta
- 30 dkg friss csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg feta sajt
- 5 db koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Egy nagyobb lábasban tégy fel vizet a tésztának, majd tisztítsd meg a gombákat, vágd fel őket apró kockákra, a hagymát pucold meg és szintén kockázd fel, és egy serpenyőben kezdd el pirítani. Közben a fokhagymát nyomd össze, és a gombával együtt add a hagymához, ha az már aranybarna.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amíg együtt pirulnak, vágd félbe a paradicsomokat, és azokat is add hozzá a serpenyő tartalmához. Sózd és borsozd kedved szerint, majd mielőtt levennéd az egészet a tűzről, szórj rá egy kis petrezselymet és néhány bazsalikomlevelet. Ha a tészta elkészült, forgasd össze a gombás egyveleggel, és amíg forró az egész, kockázd rá a feta sajtot.
Még több mediterrán fogás!
Ha imádod a déli ételeket, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- krumpli
Rakott krumpli francia módra
- sonka
- uborka
Sonkás-uborkás tésztasaláta
- spenót
- tészta