30 perces mediterrán tészta

Gombás-fetás tagliatelle

Könnyű, mediterrán jellegű vacsorára vágysz? Akkor itt egy recept, amit pont az ilyen helyzetekre találtak ki.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta mindig jó választás, ha gyorsan elkészíthető, de kiadós fogást szeretnél az asztalra varázsolni.

A tagliatelle - szélesmetélt - helyett használhatsz másféle tésztát, ha ez a típus épp nincs kéznél, a spagettivel és a farfalle tésztával is remek egytálételt kapsz.

Gombás-fetás tagliatelle

Hozzávalók:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Egy nagyobb lábasban tégy fel vizet a tésztának, majd tisztítsd meg a gombákat, vágd fel őket apró kockákra, a hagymát pucold meg és szintén kockázd fel, és egy serpenyőben kezdd el pirítani. Közben a fokhagymát nyomd össze, és a gombával együtt add a hagymához, ha az már aranybarna.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Amíg együtt pirulnak, vágd félbe a paradicsomokat, és azokat is add hozzá a serpenyő tartalmához. Sózd és borsozd kedved szerint, majd mielőtt levennéd az egészet a tűzről, szórj rá egy kis petrezselymet és néhány bazsalikomlevelet. Ha a tészta elkészült, forgasd össze a gombás egyveleggel, és amíg forró az egész, kockázd rá a feta sajtot.

Még több mediterrán fogás!

Ha imádod a déli ételeket, nézz be képgalériánkba is!

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük