30 perces mediterrán tészta
Gombás-fetás tagliatelle
Könnyű, mediterrán jellegű vacsorára vágysz? Akkor itt egy recept, amit pont az ilyen helyzetekre találtak ki.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta mindig jó választás, ha gyorsan elkészíthető, de kiadós fogást szeretnél az asztalra varázsolni.

A tagliatelle - szélesmetélt - helyett használhatsz másféle tésztát, ha ez a típus épp nincs kéznél, a spagettivel és a farfalle tésztával is remek egytálételt kapsz.

Gombás-fetás tagliatelle

Hozzávalók:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Egy nagyobb lábasban tégy fel vizet a tésztának, majd tisztítsd meg a gombákat, vágd fel őket apró kockákra, a hagymát pucold meg és szintén kockázd fel, és egy serpenyőben kezdd el pirítani. Közben a fokhagymát nyomd össze, és a gombával együtt add a hagymához, ha az már aranybarna.

Amíg együtt pirulnak, vágd félbe a paradicsomokat, és azokat is add hozzá a serpenyő tartalmához. Sózd és borsozd kedved szerint, majd mielőtt levennéd az egészet a tűzről, szórj rá egy kis petrezselymet és néhány bazsalikomlevelet. Ha a tészta elkészült, forgasd össze a gombás egyveleggel, és amíg forró az egész, kockázd rá a feta sajtot.

Még több mediterrán fogás!

Ha imádod a déli ételeket, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük