Krémes spenótos lasagne
Tavaszi kedvenc
Olaszországról a borok és a szép tájak mellett a tésztaételek jutnak egyből az ember eszébe, többek közt a mindig nagyon finom lasagne.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni, de kevés időd van rá, tedd azt, amit az olasz háziasszonyok tennének hasonló esetben, készíts egy finom lasagnét!

Ez a fajta rakott tészta azért is jó választás, mert nagyon könnyen variálható, így ízlés szerint bármivel feldobhatod.

Spenótos lasagne

Hozzávalók: 

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítési ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd kockára, majd pirítsd üvegesre, ha ezzel megvagy, add hozzá a spenótot, némi sót hozzáadva párold, amíg fogyasztható nem lesz. A krémsajtot és a tejfölt keverd össze, majd a fűszereket hozzáadva lassú tűzön olvaszd meg, amíg krémes szószt nem kapsz.

Ezek után keress egy arra alkalmas tálat, és rétegesen rakd le a megfőzött tésztát, rá a sajtszószt, arra a spenótot, és ezt ismételd, amíg elég réteget nem kapsz. A 200 fokra előmelegített sütőbe tedd be a kapott elegyet, miután megszórtad némi sajttal, ha összeállt, tálalhatod.

Még több olaszos recept

Ha kipróbálnál több mediterrán fogást, meríts ötletet képgalériánkból.

Blog.hu ajánló