Gombával és paprikával sült omlós csirkemell: ínyenc fogás 30 perc alatt
Ha gyorsan készítenél egy igazán izgalmas főételt, ne habozz kipróbálni a gombás, paprikás csirkemellet!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Csirkemell, paprika és gomba: három nagy kedvenc is kerül a serpenyőbe. Kifejezetten jól jön a megszokott csirkés ételek után egy kis változatosság. Gyors vacsora vagy akár hétvégi főfogás is lehet. Ha bírod a csípőset, chilit is tegyél a húsra. A bortól még zamatosabbá válik a nagyszerű egytálétel.
Gombás-paprikás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 3 db paprika
- 2 dkg fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd is kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A paprikát karikázd fel, a gombát pucold meg, és szeld fel. Hevíts kevés olajat, és dobd bele a vöröshagymát, majd pirítsd pár percig. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát is, azzal is süsd egy kicsit. Rakd bele a csirkemelldarabokat, kevergesd fehéredésig, majd szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal. Tedd hozzá a paprikát és a gombát, és locsold meg a borral. Süsd-párold addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A végén még aprított petrezselyemmel is szórd meg.
A csirkemell mézes-mustáros pácban is kitűnő, és biztosan nem szárad ki.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept