Gombával és paprikával sült omlós csirkemell: ínyenc fogás 30 perc alatt
Ha gyorsan készítenél egy igazán izgalmas főételt, ne habozz kipróbálni a gombás, paprikás csirkemellet!

paprikas-gombas-csirkemell
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Mik azok a lipidek, és miért kell pótolni őket? A száraz bőr nem újul meg nélkülük »

Erősíti, dúsítja a ritkás hajat: az amla olaj a hajápolás szupersztárja »

Gyönyörű esküvői ruhák télre: hosszú az ujjuk, mégis minden részletükben nőiesek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemell, paprika és gomba: három nagy kedvenc is kerül a serpenyőbe. Kifejezetten jól jön a megszokott csirkés ételek után egy kis változatosság. Gyors vacsora vagy akár hétvégi főfogás is lehet. Ha bírod a csípőset, chilit is tegyél a húsra. A bortól még zamatosabbá válik a nagyszerű egytálétel. 

Gombás-paprikás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 3 db paprika
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd is kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A paprikát karikázd fel, a gombát pucold meg, és szeld fel. Hevíts kevés olajat, és dobd bele a vöröshagymát, majd pirítsd pár percig. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát is, azzal is süsd egy kicsit. Rakd bele a csirkemelldarabokat, kevergesd fehéredésig, majd szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal. Tedd hozzá a paprikát és a gombát, és locsold meg a borral. Süsd-párold addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A végén még aprított petrezselyemmel is szórd meg. 
A csirkemell mézes-mustáros pácban is kitűnő, és biztosan nem szárad ki. 

Ezt is szeretjük