Gombával és paprikával sült omlós csirkemell: ínyenc fogás 30 perc alatt
Ha gyorsan készítenél egy igazán izgalmas főételt, ne habozz kipróbálni a gombás, paprikás csirkemellet!

paprikas-gombas-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkemell, paprika és gomba: három nagy kedvenc is kerül a serpenyőbe. Kifejezetten jól jön a megszokott csirkés ételek után egy kis változatosság. Gyors vacsora vagy akár hétvégi főfogás is lehet. Ha bírod a csípőset, chilit is tegyél a húsra. A bortól még zamatosabbá válik a nagyszerű egytálétel. 

Gombás-paprikás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 3 db paprika
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd is kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A paprikát karikázd fel, a gombát pucold meg, és szeld fel. Hevíts kevés olajat, és dobd bele a vöröshagymát, majd pirítsd pár percig. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát is, azzal is süsd egy kicsit. Rakd bele a csirkemelldarabokat, kevergesd fehéredésig, majd szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal. Tedd hozzá a paprikát és a gombát, és locsold meg a borral. Süsd-párold addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A végén még aprított petrezselyemmel is szórd meg. 
A csirkemell mézes-mustáros pácban is kitűnő, és biztosan nem szárad ki. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük