Puha, szaftos csirkemell gombával, borral: az olaszok így szeretik igazán

A zamatos gombaszószban sült csirkemell ínyenc főétel, amit 30 perc alatt összedobhatsz.

Gombás csirkemell recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gombás, boros szószban sült hús igazi olasz specialitás. A mártás tele van friss és csodás ízekkel, a különlegességét azonban a karakteres Marsala bor adja. Ennek hiányában bármilyen más, száraz borral elkészítheted. Olaj és vaj kombinációjában süsd meg a húsokat, így szép aranybarnák lesznek.

Gombás csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 bögre Marsala bor
  • 0.75 bögre húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • gomba
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd fel vékony szeletekre, és sózd, borsozd. Hevíts egy serpenyőben három evőkanál olajat és kevés vajat, majd hirtelen, nagyobb lángon süsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. 

Szedd ki a csirkemellet. Ha kell, a szafthoz önts még kevés olívaolajat, rakd bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Süsd, amíg levet ereszt, és az el nem fő róla, majd tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel húslevessel vagy alaplével és borral. Főzd 10 percig, majd rakd a mártásba a hússzeleteket, és add hozzá a maradék vajat. Rottyantsd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 
A citromos csirkemell is igazi különlegesség, ráadásul azt is összedobod fél óra alatt. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük