Puha, szaftos csirkemell gombával, borral: az olaszok így szeretik igazán
A zamatos gombaszószban sült csirkemell ínyenc főétel, amit 30 perc alatt összedobhatsz.

olasz-gombas-csirke
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

beauty and style

Az olaszok kedvenc modelljét erős sminkje nélkül fel sem ismernénk: a 35 éves Bianca Balti ragyogó szépség »

Milyen egy személyre szabható arcszérum? Leteszteltük, mit tud! »

Picike, de öltözködni azt tud: a gyönyörű blogger egyszerű trükkjeit bárki ellesheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombás, boros szószban sült hús igazi olasz specialitás. A mártás tele van friss és csodás ízekkel, a különlegességét azonban a karakteres Marsala bor adja. Ennek hiányában bármilyen más, száraz borral elkészítheted. Olaj és vaj kombinációjában süsd meg a húsokat, így szép aranybarnák lesznek.

Gombás csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 bögre Marsala bor
  • 0.75 bögre húsleves
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • gomba
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd fel vékony szeletekre, és sózd, borsozd. Hevíts egy serpenyőben három evőkanál olajat és kevés vajat, majd hirtelen, nagyobb lángon süsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. 

Szedd ki a csirkemellet. Ha kell, a szafthoz önts még kevés olívaolajat, rakd bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Süsd, amíg levet ereszt, és az el nem fő róla, majd tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel húslevessel vagy alaplével és borral. Főzd 10 percig, majd rakd a mártásba a hússzeleteket, és add hozzá a maradék vajat. Rottyantsd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 
A citromos csirkemell is igazi különlegesség, ráadásul azt is összedobod fél óra alatt. 

Ezt is szeretjük