Duplasajtos gombás csirkemell
Olcsó, egyszerű és nagyon finom
Ha ízekben gazdag gombás csirkemell kerül az asztalra, nem lesz unalmas az étkezés.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a fűszeres, omlós tepsis húsokat, ez neked való recept. A fantasztikus ragu és a sajt sokat dob az amúgy egyszerű, semleges húson. A gombás csirkemell hétköznap vacsorára ugyanolyan kiváló, mint hétvégi családi összejövetelekre.

Gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zacskó fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd vékony szeletekre. Dörzsöld be fűszersóval, és forró olajban hirtelen süsd ki. Szedd ki a húst, és rakd ugyanabba a zsiradékba a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a gombát, a sót, a borsot, a majoránnát, a pirospaprikát, és párold tíz percig.

Egy tepsit zsírozz ki, pakold bele a csirkemelleket. Halmozd rájuk a gombás-fűszeres ragut. A kétféle sajtot reszeld le, keverd össze, és szórd a tetejére. Alufóliával fedd le, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 15 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül tíz perc alatt.

Ezt is szeretjük