Duplasajtos gombás csirkemell
Olcsó, egyszerű és nagyon finom
Ha ízekben gazdag gombás csirkemell kerül az asztalra, nem lesz unalmas az étkezés.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a fűszeres, omlós tepsis húsokat, ez neked való recept. A fantasztikus ragu és a sajt sokat dob az amúgy egyszerű, semleges húson. A gombás csirkemell hétköznap vacsorára ugyanolyan kiváló, mint hétvégi családi összejövetelekre.

Gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zacskó fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd vékony szeletekre. Dörzsöld be fűszersóval, és forró olajban hirtelen süsd ki. Szedd ki a húst, és rakd ugyanabba a zsiradékba a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a gombát, a sót, a borsot, a majoránnát, a pirospaprikát, és párold tíz percig.

Egy tepsit zsírozz ki, pakold bele a csirkemelleket. Halmozd rájuk a gombás-fűszeres ragut. A kétféle sajtot reszeld le, keverd össze, és szórd a tetejére. Alufóliával fedd le, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 15 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül tíz perc alatt.

Ezt is szeretjük