Baconös, fűszeres paradicsomszósszal készült gnocchi: kiadós téli tészta
A gnocchi bolti tésztából pillanatok alatt elkészülő, nagyon laktató étel. Baconös, fűszeres paradicsomszósszal tálalva isteni.

baconos gnocchi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok krumplis tésztagombóca, a gnocchi a mi nudlinkhoz hasonlító, de még annál is tartalmasabb tésztaféle. Ha nincs sok időd, vásárolhatsz kész fajtákat a boltban, amelyet utána csak ki kell főzni sós vízben. Vigyázz, a csomagoláson jelzett nagyon rövid főzési időt ne lépd túl, különben a gnocchi szétesik!

Gnocchi baconös paradicsomszósszal

Hozzávalók

  • 50 dkg gnocchi
  • 40 dkg hámozott darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon süsd ropogósra. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a füstölt paprikát és a szárított bazsalikomot. Kis lángon húsz perc alatt forrald össze az egészet. A főzés utolsó perceiben sűrítsd egy evőkanál tejföllel. Közben a gnocchit főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Csepegtesd le, forgasd a paradicsomos mártásba, és azonnal tálalhatod is a villámgyorsan elkészült illatos vacsorát.
 

Ha kicsit több időd van, készítsd el házilag a gnocchit - még finomabb, ha a tésztájába spenót is kerül.

Ezt is szeretjük