Gluténmentes almás morzsasüti
Mikróban csak 5 perc!
Tovább tart összeszedni a hozzávalókat, mint megsütni a gluténmentes almás morzsasütit.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudsz ellenállni a hagyományos morzsasütinek, ezt a változatot is imádni fogod. Egy igazán ízletes és egészséges édesség. A gluténmentes almás morzsasüti kellemesen fűszeres, belül lédús, karamelles, kívül ropogós. Dióval, mogyoróval is megszórhatod a tetejét. Melegen a legfinomabb.

Hozzávalók 1 személyre:

Morzsatészta

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Almás réteg

  • 1 közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba az olvasztott vajat, a cukrot, a zabpelyhet, szórd meg fahéjjal, szerecsendióval, és villával keverd össze. Majd tedd félre addig, amíg elkészíted az almás réteget. Dobd egy kisebb vagy közepes méretű tálba a feldarabolt almát és a vajat. Ne használj túlságosan lapos edényt, mert a massza kifolyhat belőle. Állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd egy percig.

Vedd ki, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és keverd össze. Szórd rá egyenletesen a morzsás réteget. Tedd újra a mikróba, és magas fokozaton süsd másfél-két percig. Ekkor nézd meg, hogy jól átsült-e. Ha nem, rakd vissza még egy percre. Forrón, tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.

Ezt is szeretjük