Gluténmentes almás morzsasüti
Mikróban csak 5 perc!
Tovább tart összeszedni a hozzávalókat, mint megsütni a gluténmentes almás morzsasütit.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudsz ellenállni a hagyományos morzsasütinek, ezt a változatot is imádni fogod. Egy igazán ízletes és egészséges édesség. A gluténmentes almás morzsasüti kellemesen fűszeres, belül lédús, karamelles, kívül ropogós. Dióval, mogyoróval is megszórhatod a tetejét. Melegen a legfinomabb.

Gluténmentes almás morzsasüti

Hozzávalók 1 személyre:

Morzsatészta

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Almás réteg

  • 1 közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba az olvasztott vajat, a cukrot, a zabpelyhet, szórd meg fahéjjal, szerecsendióval, és villával keverd össze. Majd tedd félre addig, amíg elkészíted az almás réteget. Dobd egy kisebb vagy közepes méretű tálba a feldarabolt almát és a vajat. Ne használj túlságosan lapos edényt, mert a massza kifolyhat belőle. Állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd egy percig.

Vedd ki, add hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és keverd össze. Szórd rá egyenletesen a morzsás réteget. Tedd újra a mikróba, és magas fokozaton süsd másfél-két percig. Ekkor nézd meg, hogy jól átsült-e. Ha nem, rakd vissza még egy percre. Forrón, tejszínhabbal vagy fagyival kínáld.

Ezt is szeretjük